BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  07.02.2014 15:29:01

CETV má nové akcionáře

Likvidita

Po reportu posledních hospodářských výsledků akcie CETV zaznamenávají na trhu stále velmi nadprůměrnou aktivitu, resp. likviditu. Po „osudném“ 30. říjnu, kdy firma kromě slabých výsledků postrašila především možným dalším ředěním emise, se na titulu jen na Wall Street do včerejška zobchodovalo přes 90 mil. akcií. Vezmeme-li v úvahu, že free float tvoří jen 63 mil. akcií, protočilo se během čtvrt roku téměř 150 % volné emise. Logicky tak došlo ke změnám i u podílů výrazných akcionářů, resp. propad ceny přilákal také nové investory.

Akcionáři

Dle přehledu agentury Bloomberg se mezi akcionáři nově objevila poměrně mladá (založena v roce 2002) americká investiční společnost Neon Liberty Capital Management, která ke konci loňského roku nabyla 3,64 mil. akcií společnosti, tj. 2,71 % podíl.

Ve zmiňovaném přehledu agentury Bloomberg, ani např. v hlášeních pro americkou komisi pro cenné papíry (SEC), se dosud neobjevila informace o podílu další americké investiční skupiny T. Rowe Price Associates. V regulatorním hlášení pro ČNB však společnost 5.2. uvedla, že k 29.1. překročila hranici 3 %, resp. vlastní 3,28 %.

Přehled akcionářů CETV dle agentury Bloomberg naleznete zde.

Kurzový vývoj

Akcie CETV po zmiňovaném říjnovém oznámení našly nové dlouhodobé dno až v blízkosti hranice 2 USD. Během několika týdnů se následně dostaly k silnější technické úrovni u hladiny 3 USD, kterou nakonec prorazily. Otevřely si tak cestu dále výše k další technické ještě výraznější úrovni 3,75 USD, resp. ke svému 200dennímu cenovému průměru. Jen během pár seancí se k ní dostaly a na přelomu roku se pokoušely zmiňovanou rezistenci i dále prorazit. To se nakonec nepodařilo a byly jsme svědky poklesu zpět k úrovni 3 USD, která se v polovině ledna stala oporou. Dle BHS ve světle blížícího se reportu hospodářských výsledků se však na přelomu měsíce titul k této úrovni navrátil, resp. dostává se v posledních dnech pod ní. Může tak hledat nejbližší další dno u úrovně 2,60 USD.    

Závěrem lze zmínit, že report hospodářských výsledků „mateřské“ Time Warner (TWX) v tomto týdnu k titulu nic nového nepřinesl. Akcionáři CETV tak s napětím budou muset počkat na nové informace asi až do reportu hospodářských výsledků, které by firma měla zveřejnit ke konci měsíce (dle neoficiálních informací zřejmě 24.2.).

O předchozích vlastnických změnách také v článku „CETV - od výsledků zobchodováno již přes 78 % volné emise

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688