Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  06.02.2014 17:02:00

Akciové burzy dnes končí v ziscích

Při záplavě hospodářských výsledků se dnes akciovým burzám dařilo. Evropský Stoxx 600 v závěru obchodování přidává zhruba 1,5 %, když posilují všechny sektory v čele s telekomunikacemi, které rostou o více jak dvě procenta. Tomuto odvětví pomohl 10% růst akcií Alcatelu, který skončil poprvé s kvartálním ziskem za poslední dva roky. Mezi jinými ziskovými tituly můžeme nalézt například akcie automobilek Daimler a Volvo poté, co společnosti oznámily vyšší než očekávaný růst svých zisků. Zasedání ECB příliš rozruchu na trhy nepřineslo, když Mario Draghi uvedl, že ECB s případnou změnou měnové politiky počká až do příštího měsíce, když banka vnímá určitou stabilizaci na peněžním trhu a známky hospodářského oživování.
V ziscích dnes otevřely i americké indexy, přestože prozatím zaostávají za evropskými protějšky. Kromě síťových odvětví se daří všem sektorům. Zveřejněné hospodářské výsledky ale celkově vyznívají smíšeně, když například Walt Disney překvapil lepšími údaji, zatímco automobilka General Motors zklamala. Za zmínku stojí také propadák dne, kým jsou akcie společnosti Twitter, které spadly o více jak 20 %.
Pražská burza dnes předčila vývoj v Evropě a uzavřela s dvouprocentním ziskem. Posilovala většina titulů, pět z nich dnes vydělalo více jak dvě procenta v čele se CME. Dařilo se akciím finančního sektoru a ČEZ. Těm k ziskům pomohla i zpráva, že energetická společnost zažádala finanční úřad o vrácení 5,3 mld. CZK za daň, kterou odvedla za emisní povolenky. Akcionáři Orca svolali řádnou valnou hromadu na 10. března, kde hlavními body budou opět změny ve vedení společnosti na úrovni celé skupiny i německé dcery. Akcie developera dnes skončily na nule. Nedařilo se akciím NWR, které ztratily téměř jedno procento.
Zítřejší událostí bude report z amerického trhu práce. Po prosincových slabých číslech se očekává poměrně slušný nárůst nových pracovních míst. Míra nezaměstnanosti by měla stagnovat na současných 6,7 %.  Lepší americká data by mohla akciovým burzám pomoci a přebít tak obavy z ukončování kvantitativního uvolňování ve Spojených státech.


Autor: Miroslav Frayer

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688