BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  06.02.2014 10:42:17

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD a DAX

Včerejší podvečerní seanci obohatil svým projevem člen FOMC Plosser. Z jeho slov se obchodníci mohli dozvědět subjektivní ekonomickou predikci. Plosser očekává pokles míry nezaměstnanosti k 6,2 procentům do konce letošního roku a naopak posílení inflace na 2,0 procenta. Ekonomická expanze by se měla pohybovat kolem 3,0 procentní hranice.

Australské maloobchodní tržby posílily v prosinci o meziměsíčních 0,6 procenta. Mírně tak zpomalily z listopadových 0,7 procent, nicméně důležité je, že již 6.měsíc v řadě expandovaly. V meziročním srovnání prosinců se obrat tržeb zvýšil o 4,6 procent. Nejsilněji ve srovnání s listopadem vzrostl sektor restaurací a kaváren (1,2 procenta), následován 0,7 procentním růstem v sektoru oblečení a obuvi.

Americký akciový trh uzavřel včerejší seanci téměř beze změny. Data z tamní ekonomiky se daly považovat za neutrální, jelikož nepovedený ADP report (175 000 míst) kompenzovalo posílení indexu nákupních manažerů (PMI) na 54 bodů. S&P 500 oslabil o 0,20 procenta, Nasdaq ztratil nejvíce, když odepsal 0,5 procenta a téměř nezměněn zůstal Dow Jones, který oslabil jen o 0,03 procenta.

Odpoledne zasedá britská centrální banka (BOE), od níž se neočekává změna měnové politiky. Banka pravděpodobně neprovede změny ani ve svém výhledu řízení měnové politiky (tzv.„forward guidance"), a tak si pro další indikace ohledně budoucnosti monetární politiky BOE budeme muset počkat do příštího týdne na zveřejnění tzv. inflační zprávy (Inflation report).

Dnes zasedá Evropská centrální banka (ECB), která bude rozhodovat o výši úrokových sazebeurozóně. K jejichž snížení by mohlo dojít kvůli nižší úrovni inflace, jež byla zveřejněná minulý týden. Na druhé straně stav ekonomiky se zlepšuje, a tak má centrální banka naději, že s růstem hospodářství poroste i cenová hladina. Po rozhodnutí o výši sazby následuje tisková konference, která bude ne méně důležitá. Hlavní bude postoj Maria Draghiho k možnosti zásahu ECB do měnové politiky a rovněž jeho pohled na vývoj hospodářství společné měnové unie.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD konsoliduje uvnitř trojúhelníkové formace, která by spíše přála posílení trhu. Tento scénář však limituje blízkost silné rezistenční zóny a proražené trendové linie, která by měla také fungovat jako odpor. Do opuštění konsolidace je dnešní výhled neutrální, nicméně díky množství makroekonomických dat v dnešní seanci je nanejvýš pravděpodobné, že dojde k proražení formace.

GBP/USD formuje svůj pohyb uvnitř mírně klesajícího trendového kanálu. Díky znovu propadnutí pod cenu 1,6310 by trh mohl vyklesat až ke dnu kanálu 1,6255. Do opuštění této formace je krátkodobý výhled negativní. I zde však platí, že dnešní seance bude vysoce volatilní a může dojít k nelogickým pohybům.

AUD/USD se v posledních seancích obchoduje pod taktovkou australského dolaru. Býci by tak už brzy mohli narazit na silný odpor na souběhu klesající trendové linie s rezistencí 0,90. Lze očekávat minimálně problémy při pokusech o proražení, případně obrat nálady na trhu.

Německý akciový index DAX by rád změnil náladu na trhu. DAX se momentálně obchoduje uvnitř klesajícího klínu a měl by se tedy snažit, alespoň o krátkodobé posílení.  Impulsem k takovému pohybu by stalo až proražení dolů mířící trendové linie.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688