Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  05.02.2014 16:29:54

Nejvstřícnější bankou za rok 2013 se stala Fio banka

V rámci klientského ratingu Vstřícná banka se Nejvstřícnější bankou za celý rok 2013 stává již potřetí v řadě Fio banka. Druhé nejlepší celkové hodnocení získala Air Bank, třetí je UniCredit Bank. Za těmito bankami následují Komerční banka a Equa bank.  Se svými 72,41 body získala Fio banka opět nejvyšší hodnocení a stala se tak Nejvstřícnější bankou roku 2013. Fio banka tak obhájila titul Nejvstřícnější banka z roku 2011 a 2012. Druhá v pořadí Air Bank obdržela 71,96 bodů. Třetí místo získala UniCredit Bank se svými 68,87 body. Komerční banka pak získala 68,59 bodů a pátá Equa bank 68,15 bodů.  

 Fio banka zvítězila již potřetí v řadě

 Fio banka zaznamenala svůj zlatý hattrick. Po zisku titulu Nejvstřícnější banka roku 2011 a 2012 získává Fio bank i titul Nejvstřícnější banka roku 2013.  

V průběhu roku 2013 se Fio banka věnovala neustálému zatraktivňování svého běžného účtu a souvisejících služeb. Banka se tak zaměřila na základní bankovní produkt a udělala dobře. Banka tak výrazně zjednodušila založení svého konta. Klienti mohou založit konto na základě jednostránkového formuláře či prostřednictvím kurýra, navíc si mohou klienti zvolit své číslo bankovního účtu. Zejména v závěru roku banka výrazně zatraktivnila úrokové sazby u svých hypoték, díky čemuž se v tomto segmentu dostala mezi nejlepší banky.

 "Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje i ve IV. čtvrtletí se svým běžným účtem na prvním nebo druhém místě. První místo v Q Reportu Scott & Rose obhájila banka i pro aktuální IV. čtvrtletí a to se stejnou částkou jako minule - roční náklady standardního klienta jsou 158 . Za celý rok 2013 je Fio banka bankou s nejlepším hodnocením poplatkové politiky a přehlednosti sazebníku", říká organizátor projektu a hodnotitel za bankovnipoplatky.com Patrik Nacher. 

Banka navíc výrazně zvýšila počet svých klientů a zazářila i v dalších, konkurenčních anketách a soutěžích. Samozřejmostí pak je také neustálé zlepšování internetového či mobilního bankovnictví a komunikace s klienty. A ačkoliv se jedná o spíše středně velkou banku, patří banka mezi nejinovativnější na trhu. Velký skok se Fio bance povedl i v oblasti její dostupnosti. Banka svými pobočkami a pracovišti pokrývá až na výjimky v podstatě celé území ČR. Jednotlivé vstřícné kroky tak zaujaly nejen veřejnost, ale i porotce. Banka si navíc i v průběhu roku 2013 uchovala spolu s mBank nejlepší hodnocení týkající se výše poplatků a přehlednosti sazebníků.

 Porotce Jan Klička, vedoucí redaktor Deníku se ve svém hodnocení o Fio bance vyjádřil následovně: „Kulatých sto tisíc klientů asi nejlépe vypovídá o letošních úspěších Fio banky. Poslední kvartál se nesl ve znamení mnoha změn. Banka zavedla jednostránkovou žádost o účet, možnost založit účet prostřednictvím kurýra apod. Současně nabídla hned dvě akční slevy na hypotéky, přičemž sazba od 2,79 procenta dělá z Fio banky naprostou špičku trhu. Jako klientský bonus banka začala nabízet i možnost zvolit si číslo účtu. Fio má za sebou úspěšný rok 2013.“ 

                           

 

Nejvstřícnější banka 2010

 
 

Nejvstřcnější banka 2011

 
 

Nejvstřícnější banka 2012

 
 

Nejvstřícnější banka 2013

 
 

(1) GE Money Bank 65,51 %

 
 

(1) Fio banka 71,49 %

 
 

(1) Fio banka 72,78 %

 
 

(1) Fio banka 72,41 %

 
 

(2) Poštovní spořitelna 64,12 %

 
 

(2) UniCredit Bank 67,77 %

 
 

(2) mBank 68,88 %

 
 

(2) Air Bank 71,96

 
 

(3) Raiffeisenbank 63,33 %

 
 

(3) GE Money Bank 67,06 %

 
 

(3) Air Bank 68,69 %

 
 

(3) UniCredit Bank 68,87 %

 
 

Zdroj: www.vstricnabanka.cz

 Air Bank útočila na první místo, skončila těsně druhá 

Velký nástup zaznamenala Air Bank od druhého čtvrtletí loňského roku. Hned druhé čtvrtletí získala tato banka nejvyšší hodnocení. Toto hodnocení dále obhájila i ve čtvrtletí třetím. Teprve ve čtvrtém čtvrtletí nahradila Air Bank nakonec vítězná Fio banka. Rozdíl mezi první Fio bankou s hodnocením 72,41 bodu a druhou Air Bank s hodnocením 71,96 bodu byl tak skutečně minimální a představoval pouhých 0,45 bodu. I tak lze Air Bank ocenit za posílení svého hodnocení a posun ze třetího místa v roce 2012 na místo druhé v roce 2013.

 

A čím veřejnost a naše porotce Air Bank v roce 2013 zaujala? Velkým a inovativním tématem banky byla možnost klientů vybírat hotovost na terminálech sazky. Banka tak proměnila v přednost svůj dosavadní handicap, tedy nedostatek bankomatů a umožnila svým klientům bezplatně vybírat hotovost a to velmi komfortně na více než čtyř tisících pobočkách Sazky. Dalším vstřícným krokem bylo zavedení půjček s odměnou za řádné splácení a samozřejmě také vstřícná poplatková politika banky. Banka také dovedla díky zajímavé a zapamatovatelné reklamě velmi dobře prodat. O vstřícnosti a atraktivitě banky svědčí i fakt, že dokázala během dvou let své přítomnosti na trhu získat více než 200 tisíc klientů.

 Porotkyně Martina Hedvičáková z Univerzity Hradec Králové Air Bank zhodnotila takto: „Air Bank vychází vstříc potřebám svých klientů a nabízí vedení úvěrového účtu zdarma. Také začala odměňovat své klienty, kteří splácí své spotřebitelské úvěry včas. Air Bank si vede velmi progresivně. Zatímco začátkem prosince roku 2012 měla banka více než 80 tisíc klientů, o rok později jich měla více než 200 tisíc.“ 

 UniCredit Bank se vrací do první trojky

 UniCredit Bank se v roce 2013 vrátila do první trojky a získala pomyslný bronz. Tato banka je ve svém hodnocení jako na houpačce. Zatímco v roce 2011 skončila tato banka na druhém místě, a v roce 2012 z medailového umístění úplně vypadala - skončila čtvrtá, rok 2013 pro ni znamenal opět návrat na stupně vítězů a třetí místo. 

Banka je tradičně hodnocena pozitivně. Tato středně velká banka umí pracovat s různými skupinami klientů a šít jim produkty přímo na míru. Pro některé profese se přitom banka stylizuje jako jejich dvorní banka. To platí například pro advokáty a její exkluzivní spolupráci s Českou advokátní komorou. Nicméně i běžnému klientovi má banka co nabídnout a přináší často velmi zajímavá a netradiční řešení. Stejný přístup použila banka v roce 2013.

 „Banka střední až větší velikosti na poměry ČR. Je universální a poskytuje v podstatě všechny služby, které si lze pro spotřebitele představit. Informace na internetových stránkách jsou přehledné a docela příjemně sestavené. Lze se dobrat celkem jednoduše všem potřebným informacím. Banka je také vidět na reklamních plochách. Banka patří mezi inovativní banky," říká porotce, bývalý finanční arbitr a vysokoškolský učitel Otakar Schlossberger. 

 Komerční banka je čtvrtá, Equa Bank pátá

 Komerční banka je velkým překvapením roku 2013. Jedná se o jedinou velkou banku mezi pěti nejlépe hodnocenými bankami. Komerční banka přitom velmi zaujala v prvním čtvrtletí roku, kdy se stala Nejvstřícnější bankou za první čtvrtletí s rekordním hodnocením 70,21 bodu. Od té doby však své hodnocení spíše snižovala. Nicméně celkově ji to stačilo na čtvrté místo a historický úspěch této banky v klientském ratingu. 

Equa Bank uzavírá první pětku. I pro ni se jedná o historický úspěch. Zajímavostí je, že tato banka od prvního čtvrtletí roku 2013 své hodnocení stále postupně posilovala. Pokud by tento pro ni pozitivní vývoj pokračoval dál, může tato banka pomýšlet i na medailové pozice v roce 2014.

  www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 19:40  Ropa se vrací ke klíčové podpoře X-Trade Brokers (XTB)
St 19:32  Slabý BRL kávě neškodí X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

05.05.2015GEEN Nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688