BHS (BH Securities a.s.)
Akcie ve světě  |  14.01.2014 10:15:16

Google oznámil svou druhou největší akvizici

Internetový gigant Google (GOOG) včera po uzavření trhů oznámil, že za 3,2 mld. USD (64,2 mld. ) převezme americkou privátní firmu Nest Labs. Ta vznikla teprve v roce 2010 a zaobírá se například detektory kouře a chytrými termostaty, které se liší od konkurenčních výrobků. Detektor nevydává alarm, ale žlutě se rozsvítí a mluví lidským hlasem. Dá se vypnout i třeba máváním paží. Termostat za 249 USD si pak má umět odvodit zvyky uživatelů a automaticky tak nastavovat topení či chlazení. Tento sektor pro Google tedy poměrně vzdálený, blízkost lze však spatřovat v ovládání termostatu vzdáleně přes internet. Ať už prostřednictvím PC, tabletu či chytrého telefonu. Google se tak akvizicí tlačí dalším směrem více do domácností.

Nest Termostat

 Nest heating

Zajímavostí je, že spoluzakladatelem společnosti Nest Labs je Tony Fadell dřívější viceprezident v Applu (AAPL). Připisuje se mu spoluautorství a následný vývoj přehrávače hudby iPod, podílet se měl i na prvních třech generacích smartphonu iPhone.

Akvizice je vůbec druhou největší ze strany Googlu. Dominuje stále převzetí Motorola Mobility za 12,4 mld. USD, která byla oznámena v roce 2011, resp. dokončena o rok později.

Akcie Google (GOOG)

akciím společnosti Google lze zmínit, že spoluzakladatel S. Brin obdobně jako každý měsíc minulé úterý prodal obvyklých 83 334 akcií společnosti za téměř 94,5 mil. USD.

Včera se akcie Google v první polovině seance přibližovaly svým dosavadním historickým maximům nedaleko hladiny 1150 USD. Dle BHS by dosavadní maxima titulu mohly být brzy dále překonány. Podporou bylo včera i zvýšení cílové ceny od JMP Securities z 1100 USD na 1250 USD. Nakonec podlehly částečně směrování trhů, když uzavřely na 1122,98 USD (-0,64 %). Kurz oceňuje celou společnost na 375 mld. USD.

Přehled posledních doporučení pro titul naleznete zde.

J. Zendulka


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688