Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Podnikání  |  11.12.2013 18:08:50

ASMP: Povinná daň pro živnostníky je plošným trestem za neschopnost správně hospodařit

Daňová pokuta ve výši okolo 20 tis. pro všechny živnostníky, bez ohledu na to, jestli se někomu daří či nikoliv, kterou navrhuje rodící se koalice, považuje AMSP ČR za zcela nesystémové a alibistické řešení. Tak jako musí každá firma i občan řádně odvádět daně z příjmu, tak ten, kdo nemá práci nebo zakázky, musí mít možnost daně neplatit. To je pravidlo gramotné společnosti. Úkolem berního úřadu je tento stav monitorovat, kontrolovat a v případě, že dochází k záměrnému snižování daně, má i řadu nástrojů jak toto omezit. Zavedením povinné daně pro všechny, bez ohledu na příjmy, je podobné, jako zavést dálniční daň i pro ty, kteří na dálnici sice nikdy nevjedou, ale vlastní automobil. V době, kdy se bojuje o každého nového živnostníka, kdy mladí lidé nechtějí podnikat a míří raději do vztahu závislého a kdy má naše asociace mimořádnou snahu podpořit drobná řemesla a mikrozemědělce a udržet tím infrastrukturu regionů, je to krok, který opět oddálí chuť podnikat. "Bude-li zaveden povinný desátek pro všechny podnikatele, bez ohledu na jejich výsledky, dokoná tato vládní koalice to, co nevyšlo Klementu Gottwaldovi ani Jiřímu Paroubkovi. Pokud tak skutečně nastane, vznikající vláda tím dává jasný signál, že nedokáže uřídit státní rozpočet a s předstihem raději zavede nesystémové, plošné výběry, aniž by alespoň naznačila, co pozitivního pro podnikatelský sektor vůbec hodlá učinit", dodává k tomu předseda AMSP ČR Karel Havlíček.

 

Ing. Karel Havlíček, MBA, Ph.D.,
předseda představenstva AMSP ČR 

 

 

Tisková zpráva AMSP ČR, 11.12.2013

 

 

Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé
a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé republiky již od r. 2001. Úspěšně prosazuje základní myšlenky
z Programu rozvoje malých a středních podniků v ČR, který zpracovala již v roce 2003 a průběžně jej aktualizuje. Asociace spolupracuje s vládou, jednotlivými ministerstvy a v uplynulých letech iniciovala řadu zákonných opatření, která pomáhají formovat podnikatelské prostředí v naší zemi. Je připomínkovým místem k připravované legislativě, členem Podnikatelské rady a řady dalších poradních orgánů vlády a ministerstev vč. hodnotitelských komisí. Pro své členy poskytuje především INFORMAČNÍ SERVIS, PORADENSTVÍ a ANALÝZY zaměřené cíleně na segment malých a středních podniků a živnostníků z celé řady oblastí, dále účast na odborných akcích, seminářích, konferencích, setkáních podnikatelů v ČR i v zahraničí a celkové prosazování zájmů tohoto segmentu vůči vládě, parlamentu a dalším institucím. Členové mohou dále využívat exkluzivních  nabídek a benefitů partnerů AMSP ČR, Asociace vyhlašuje také vlastní Grantový program pro členy AMSP ČR. S cílem zviditelnění živnostníků i malých a středních firem poskytuje asociace záštitu, nominuje a je odborným hodnotitelem soutěže bankovních produktů "Zlatá koruna", soutěže "Štiky českého byznysu", Festivalu Česká inovace, ceny „Best Innovator“, či „Vizionáři“, "Exportní ceny DHL UNICREDIT", soutěže "Ocenění českých podnikatelek" či „Zákon roku“. Asociace je jedním ze zakladatelů Koalice pro transparentní podnikání.Aktuálně zastupuje zájmy cca 254.000 podnikatelských subjektů.
www.amsp.cz

 

Konec TZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688