Lukáš Pohan (Zlato pro Radost)
Okénko investora  |  07.12.2013 13:11:43

Jaký bude příští týden

Další data z pracovního trhu v USA jsou na cestě, a právě ta mohou určit střednedobý směr vývoje ceny zlata. Nejistota ohledně současné situace a také technická neustálenost zlata může příští týden vést k oscilaci ceny mezi 1 210 a 1 251 dolary za unci. Vystoupení mimo toto pásmo s velkou pravděpodobností udá budoucí vývoj ceny, který se poté pravděpodobně do konce roku příliš nezmění.

 

Uplynulý týden znamenal pro zlato pokles o 1,7%, stříbro odepsalo ještě více, přesně 2,55%. Celý týden byl plný zajímavých informací a zlato zažilo vcelu silnou oscilaci. Růstové dny zlata byly pravděpodobně způsobeny hledači výhodných příležitostí a patrně neznamenají konec současného poklesového trendu. Držitelé krátkých pozic mají v současnosti značnou střednědobou výhodu a na otočení současného trendu by bylo potřeba velmi zásadního pohybu směrem nahoru, v ideálním případě prolomení hranice 1 251 dolarů za unci a následný skok přes 1 260 dolarů. To by patrně zajistilo na trhu se zlatem pozitivní náladu a pomohlo cenám zlata nahoru z dlouhodobějšího hlediska.


Na americká data bude příští týden spíše skoupý, ale dočkáme se i významnějších ukazatelů, které stojí za to sledovat. Hlavními z nich jsou ukazatele vztažené ke spotřebitelské aktivitě – maloobchodní prodeje a také často opomíjené „chain store sales“, tedy prodeje obchodních řetězců. Obchodníci se budou chtít dostat do svých pozic před zasedáním FOMC (Federal Open Market Committee), konaném 17. a 18. prosince.


Klíčovými hodnotami pro příští týden jsou maximum a minimum z uplynulého týdne. Hodnota 1 210 dolarů za unc tvoří silný support a rezistence leží na hodnotě 1 251 dolarů. Vývpj ceny zlata v příštím týdnu bude hlavně záležet na tom, co budou obchodníci očekávat od budoucího vývoje. V případě očekávání pozvolného omezování kvantitativního uvolňování se pravděpodobně dočkáme prolomení supportu na hranici 1 210 dolarů. Ovšem někteří analytici upozorňují na fakt, že se blíží konec roku, se kterým zároveň končí současný šéf FEDu Ben S. Bernanke a tím pádem nebude chtít přikračovat k takto zásadnímu kroku, který by měl vliv na všechny trhy.


Uvidíme tedy co přinese rozhodnutí FEDu a za tím hledejme indicie k vývoji ceny zlata v budoucích týdnech, ne-li měsících.

Lukáš Pohan

Lukáš Pohan

Lukáš Pohan je jednatelem společnosti Aurum1990 Trade Czech s.r.o., která provozuje internetový obchod Zlato pro Radost.


Logo Zlato pro Radost

Zlato pro Radost

Společnost Aurum1990 Trade Czech s.r.o. je provozovatelem obchodu Zlato pro Radost, který slouží jako brána k jednoduchým investicím do zlata bez jakýchkoli omezení a skrytých podmínek. V tomto obchodě můžete rovněž zaplatit online platební kartou. Více informací na www.zlatoproradost.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688