BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  05.12.2013 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD,USD/JPY a ROPY

Béžová kniha americké centrální banky (FED) ukázala, že američtí zaměstnavatelé zrychlili tempo nabírání nových zaměstnanců. Ekonomika podle reportu roste napříč Spojenými státy mírným až středním tempem. Hodnocení včerejšího reportu je pozitivní a objevují se náznaky, že vysoká tvorba nových pracovních míst by měla pokračovat i v listopadu. To ve včerejší seanci naznačil již ADP report ziskem 215 000 pracovních míst. Znovu se tak do středu zájmů přesouvají spekulace, kdy dojde k redukci kvantitativního uvolňování. Podle mnoha analytiků je tento krok otázkou nejbližších měsíců. Od pátečního NFP reportu se očekává zisk kolem 180 000 míst, tento výsledek by i přes mírné zpomalení oproti říjnu měl vést ke snížení míry nezaměstnanosti o 0,1 procenta na 7,2 procenta.

Americké akcie mají za sebou poměrně volatilní seanci, která však zakončila den bez výraznější změny. Dow Jones po sérii amerických dat oslabil o 0,16 procenta a S&P 500 o 0,13 procenta. Růst dokázal jen Nasdaq a to neznatelně o 0,02 procenta. Po včerejší seanci se zájem investorů přesouvá na páteční NFP report. Index volatility VIX posílil až na 15 bodovou hranici.

Od dnešních zasedání centrálních bank (ECB+BoE) se neočekávají žádné zásadní změny. Podle odhadů, by Evropská centrální banky neměla na dnešním přistoupit ke změně svoji monetární politiky. Kromě měnové politiky představí ECB i svůj ekonomický výhled, z něhož bude nejzajímavější prognóza inflace na rok 2015. Bude-li její hodnota pod inflačním cílem (2 procenta), tak investoři začnou očekávat, že ECB v příštím roce přistoupí k partičním opatřením.

Deficit australské obchodní bilance se v říjnu prohloubil až na 0,53 miliardy australských dolarů. Oproti září se tak rozdíl mezi exportem a importem téměř zdvojnásobil, přitom ekonomické predikce počítaly s mírným nárůstem na 0,38 miliardy.

Japonský akciový trh má za sebou druhý den výprodejů, kdy naopak jen vůči dolaru posiluje. Nyní se očekává představení podpůrného ekonomického balíčku vlády, která by měl kompenzovat růst daní v příštím roce.

Země ve sdružení OPEC se včera domluvily, že ponechají objem těžby v první polovině roku 2014 na hodnotě 30 miliónů barelů denně, a to i navzdory tomu, že Írán hlásí zvýšení těžby na 4 miliony barelů denně po uvolnění sankcí.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD našlo při včerejším obchodování podporu na klouzavém průměru 100 a trh vyrazil vzhůru trendovým kanálem. Momentálně proráží krátkodobou rezistenční linii a otevírá si tak cestu k hladině 1,3650. Vzhledem k očekávané volatilitě v důsledku množství makroekonomických dat, lze doporučit opatrnost. Výhled zůstává pozitivní a vydrží, dokud cena zůstane uvnitř kanálu.

GBP/USD se stále nachází v korekčním kanálu a na trhu je tak prostor pro další oslabení. V platnosti zůstává střednědobý rostoucí kanál, jehož testování bude rozhodující pro další vývoj. Důležitou podporou se tak stává hladiny 1,6325, naopak silnou rezistencí cena 1,6435.

USD/JPY konsoliduje uvnitř klesajícího klínu. V průběhu asijské seance došlo k proražení rostoucího kanálu a trh se chystá na druhý test Fibonacciho úrovně 23,6. Z technického hlediska lze předpokládat průraz formace směrem na sever, tuto spekulaci potvrzuje i býčí divergence na MACD.

Ropa se znovu dostala pod nákupní tlak. Po dlouhém výprodeji tak přichází alespoň krátkodobá změna trendu. V současnosti trh bojuje se silným odporem 97,34, jehož sílu lze vidět hlavně na denním grafu. To by mohlo vyvolat na ropě korekci, která by oddálila druhé testování. Podporu by měly poskytnout vyznačené Fibonacciho úrovně.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688