Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Osobní finance  |  10.11.2013 00:00:00

Inovace na trhu půjček

Zdlouhavé, svízelně dostupné, složité… takové mohou být půjčky bankovních institucí. Jako protipól u nás ostatní finanční instituce nabízí původně finský produkt online, rychlé mini-úvěry. Ty se vyznačují bleskovým vyřízením, jednoduchostí a snadnou dosažitelností. Forma půjčky je ale díky tomu velmi omezena. 

Kolik a na jak dlouho

Od běžných spotřebitelských úvěrů se finské půjčky liší svým objemem, který sahá většinou ke 13 tisícům korun a také možnou dobou splatnosti, ta se dá stanovit maximálně na jeden měsíc. Jedná se tedy skutečně o drobnou finanční výpomoc, určenou primárně k překlenutí problémového, ale krátkého období např. mezi výplatami. Ve Skandinávii cílí tyto služby především na zajištěné občany, kteří se ovšem kvůli nepravidelnosti příjmů někdy ocitají ve chvilkové finanční mezeře. U nás tento prvotní záměr vyšuměl.

Jak na expresní peníze

Jak si o půjčku zažádat a kdo ji může získat? Získat ji může skutečně téměř každý, prověřování bonity je automatizované a trvá u většiny poskytovatelů jen pár minut, přičemž se nehledí na výši příjmu, účel půjčky ani případnou zadluženost. Ti, co nepořídí v bance, zde mohou očekávat téměř jistý úspěch. Například na portále kredito24.cz je vaše finanční situace zkoumaná inovativním, rychlým systémem, ale přesto je možné, že vám půjčku neschválí, máte-li již opravdu vysoké finanční resty.   

Online a rychle

Abyste získali peníze nemusíte absolvovat žádné pochůzky, vše se odehrává online. Na internetu si najdete nějakou důvěryhodnou společnost, například Kredito24, zaregistrujete se a po přečtení základních informací vás samotný portál navede, co máte dělat. Sami si navolíte výši půjčky a datum splatnosti, načež se vám automaticky vypočítá poplatek za poskytnutí služby, náhrada za běžný systém úroků. Po krátkém přezkoumání je žádost schválena a vy jste požádání o zaslání jedné koruny na účet poskytovatele, pro jistotu vaší totožnosti. A přibližně do 20 minut se už můžete radovat ze svých peněz.

Půjčené se vrací

Jak sami vidíte, je to snadná záležitost, služba, která obstará zákazníky odmítnuté v bance. Nicméně ta tak činí z nějakého důvodu. Nemělo by se zapomínat, že půjčování peněz je záchranné opatření, nikoliv běžný způsob, jak se obohatit. Kromě toho, že po tomto řešení často sahají lidé se slabší schopností dobrého hospodaření, kteří již tak plavou v problémech, nebo rizikové skupiny, například studenti, nebo nepracující, se úvěr skládá ze dvou úkonů: peníze si půjčit a poté vrátit, na což asi někteří v začátku raději moc nemyslí. 

Negativa

Pozitiva představovaného produktu jsou samozřejmě vykompenzována i nevýhodami. Pokud nedodržíte stanovené požadavky, připravte se na tvrdé vymáhání pohledávek. Těžce rozeznáte na daném trhu seriózní firmu od podvodné. Co nejmenšího pro sebe můžete udělat vy sami, je pečlivá kontrola smluvních podmínek a RPSN. 


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688