BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  15.11.2013 12:08:14

Buffett objevil „nový“ titul, v DaVita již pak vlastní přes 16 %

 Věštec z Omahy, jak se také přezdívá W.Buffettovi dle v noci zveřejněných statistik uskutečnil ve 3Q vůbec největší vstup do nové pozice od jeho „objevení“ technologické International Business Machines (IBM) v roce 2011. Skupina Berkshire Hathaway totiž v minulém kvartálu nakoupila 40,1 mil. akcií Exxon Mobil (XOM) a získala podíl 0,92 %. Vzhledem ke včerejší závěrečné ceně tedy pozice v objemu již přes 3,7 mld. USD 

Ropná společnost je jak známo dle tržní kapitalizace v daném odvětví největší na světě, resp. byla dlouhou dobu obecně nejhodnotnější společností, než ji předhonil Apple (AAPL). V letošním roce si i místa vyměňovaly, když akcie Apple klesaly k hladině 400 USD. 

Akciím Exxon Mobil (XOM) se právě v 3Q nakonec příliš nedařilo. V červenci sice nejprve vyskočily na 5letá maxima k 95 USD úrovni, následně zamířily na jih. Zaznamenávaly šňůru nevídaných poklesů. Například v srpnu si připsaly jen čtyři ziskové seance. Titul se tak dostal na zajímavé úrovně.

BH Securities (BHS) v té souvislosti vydala tzv. Trade Idea, která zmiňovala jako vhodnou investiční příležitost akcie Exxon Mobil (XOM) nakupovat pod hranicí 85,50 USD. Pod touto úrovní se následně titul v první polovině října obchodoval, když zaznamenal „minima“ až 84,79 USD. Následně začal titul směrovat výše a o necelý měsíc se dostal již nad hladinu 90 USD a dosáhl i cílové ceny 91,60 USD, kterou BHS ve své Trade Idea stanovila. Tato investiční příležitost tak klientům přinesla zhodnocení přes 7 %. Investoři, kteří si svůj „profit target“ navíc posunuli, mohou participovat na zatím pokračujícím růstu. Akcie Exxon Mobil (XOM) včera zakončily již na 93,22 USD. „Zpráva o nákupech W.Buffetta nyní navíc může titulu pomoci dále výše směrem ke zmiňovaným letošním maximům“, uvádí Jiří Zendulka z BHS.

Letošní vývoj akcií Exxon Mobil (XOM) naleznete na http://www.bhs.cz/zpravodajstvi/buffett_objevil_%E2%80%9Enovy%E2%80%9C_titul__v_davita_jiz_pak_vlastni_pres_16__ 

Skupina Berkshire Hathaway v daném období naopak o 44 % snížila svůj podíl v konkurenční ConocoPhillips (COP) na 13,5 mil. akcií. Dokonce k 77 % redukci podílu došlo u farmaceutické GlaxoSmithKline (GSK) na 346 tis. akcií. Změnu tentokrát nedoznaly např. v 2Q výrazně přikupované akcie automobilky General Motors (GM). Nákupní apetit dlouhodobě přetrvává u zdravotnické DaVita (DVA). Zde i z pravidelněji zveřejňovaných údajů již před týdnem vyplynulo, že skupina pozici navýšila na 16,5 %. Titulu se tak v reakci na zprávu právě tento týden solidně daří.


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688