Research (Penizenavic.cz)
Hypotéky  |  08.11.2013 11:23:19

Kolik peněz vám půjčí Hypoteční banka u Hypotéky na pronájem?

Koupě a následný pronájem nemovitostí je velmi oblíbeným a často používaným způsobem k vybudování pasivního příjmu. Jenže, ne každý má hotovost v řádu milionů korun, aby si mohl nemovitost určenou k budoucímu pronájmu pořídit. Ani tito lidé se však nemusí s kariérou realitního magnáta rozloučit, k vyřešení své situace totiž mohou sáhnout po pomocníkovi v podobě Hypotéky na pronájem. Jak vypadá ta z dílny Hypoteční banky, resp. kolik peněz díky tomuto produktu můžete získat, to se dočtete na následujících řádcích.

Maximální výši hypotéky určují hodnota nemovitosti a výše vašich příjmů
Maximální výše hypotéky je vyjádřena dvěma způsoby. Tím prvním je maximální výše, coby poměr výše úvěru/hodnota nemovitosti, kdy vám Hypoteční banka u Hypotéky na pronájem půjčí 85 % hodnoty nemovitosti, kterou dáváte do zástavy. Pak je tu také maximální částka, odvozená od vašich současných příjmů a výdajů.


Pozn.: Podmínkou pro získání Hypotéky na pronájem je schopnost zastavit vhodný typ zástavy, mezi které patří: bytová jednotka (byt v osobním vlastnictví, podíl v bytovém družstvu), rodinný dům, bytový dům.
Pokud jde o příjmy, mezi ty si můžete započítat kromě standardních příjmů, jako jsou příjem ze zaměstnání, podnikání, alimenty apod., započítat i příjmy, které vám budou v budoucnosti plynout z pronájmu. Stačí, když Hypoteční bance spolu s žádostí o hypotéku předložíte budoucí nájemní smlouvu, či alespoň budoucí smlouvu o smlouvě nájemní, ze které je patrná výše nájmu. Tuto částku Hypoteční banka sníží o 50 % (eliminace rizik způsobených výpadkem příjmu z pronájmu), výsledek vám pak připočte k dalším dokládaným příjmům.


Pozn.: Tématu akceptace jednotlivých typů příjmů ze strany Hypoteční banky jsme se věnovali v jednom z našich předchozích článků, viz. zde.

Praktický příklad


Pan Černý by si rád pořídil byt v Praze na Chodově, který chce následně pronajímat. Pořizovací cena tohoto bytu činí 2,5 milionu , pan Černý pak disponuje vlastními prostředky ve výši 400 000 , které chce použít na částečné financování svého záměru. Vzhledem k tomu, že pan Černý již splácí hypotéku na byt, ve kterém bydlí, nemá dostatečnou bonitu k získání Hypotéky na pronájem. Vzhledem k tomu, že již má potenciálního zájemce o pronájem, využije pan Černý možnost započítání příjmu z pronájmu a s potenciálním zájemcem sepíše budoucí smlouvu o smlouvě nájemní, ve které se pan Černý i budoucí nájemce dohodou na nájmu ve výši 15 000 měsíčně. Následně pan Černý tuto budoucí smlouvu o smlouvě nájemní předloží Hypoteční bance, která mu nově do příjmů započítá 50 % tohoto budoucího pronájmu tj. 7 500 , díky čemuž se pan Černý stává dostatečně bonitním pro získání Hypotéky na pronájem.

Autor: Petr Rozkošný

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
22.04. 18:09  Hypotéka (Ondrcis)
21.04. 13:30  Hypotéka (Mirik)
20.04. 10:12  Hypotéka (Ondrcis)
19.04. 11:52  Hypotéka (Mirik)

Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688