BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  31.10.2013 08:57:14

Ranní přehled 30.10. - Fed, EK, Německo + analýza EUR/USD, AUD/USD, USD/JPY a ZLATA

Výbor pro měnovou politiku americké centrální banky (FOMC) se rozhodl zachovat kvantitativní uvolňování (QE) beze změny. FED tak bude i nadále pokračovat v nákupu dluhopisů za 85 miliard dolarů měsíčně. Bankovní špičky se domnívají, že ekonomika zpomaluje a výrazně se na ní podepíše 16denní výpadek ze začátku měsíce. Redukce QE se tak trhy podle odhadů dočkají nejdříve v březnu příštího roku. FED také typicky okomentoval svou téměř nulou úrokovou sazbu, když znovu potvrdil nevoli ji zvyšovat, dokud nezaměstnanost zůstane nad 6,5 procenta a inflace se udrží pod 2,5 procenty.

Americké akcie mají za sebou po delší době špatný den. Trhy byly v závěru seance značně volatilní, kvůli rozhodnutí FOMC. S&P 500 ztratilo 0,5 procenta, Dow Jones 0,4 procenta a Nasdaq 0,55 procenta. Včerejší vývoj lze také odůvodnit minimálně částečným výběrem zisků na dlouhých pozicích. Index volatility VIX posílil k 14 bodové hranice.

Evropská Komise přinesla pozitivní zprávy eurozóny. Podle jejich výsledků posílil index ekonomického sentimentu na 97,8 bodu ze zářijových 96,9. Říjen tak dosáhl nejlepšího výsledku od srpna 2011. Podobně dobře reagoval i index podnikatelského prostředí, který expandoval na nejlepší výsledek od února 2012.

Australská stavební povolení vzrostly v září meziměsíčně o 14,4 procenta a zaznamenaly tak nejsilnější nárůst od roku 2010. Ekonomové počítali pouze s mírným nárůstem kolem 3,0 procent, který by napravil srpnový propad. Mezikvartálně expandovaly v Austrálii importní ceny o 6,1 procenta a rostou tak nejrychleji od prvního čtvrtletí 2009.

Německé maloobchodní tržby klesly v září navzdory pozitivnímu očekávání o 0,4 procenta. Čtvrtý měsíc po sobě se tak ocitly v kontrakci. Tamní index podnikatelského prostředí GfK oslabil ze 7,1 bodu na 7,0 bodu. Průzkum je prováděn mezi 2 000 respondenty.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         11:00 Index spotřebitelských ceneurozóně

·         11:00 Míra nezaměstnanostieurozóně

·         13:30 Kanadské HDP

·         13:30 Počet žádostí o podporu v nezaměstnanostiUSA

·         14:45 Chicagský PMI

EUR/USD se v průběhu asijské seance posunulo k důležité supportní zóně mezi úrovní 1,37 a Fibonacciho hladinou 23,6. Trh zde bude hledat býčí podporu i díky skryté býčí divergenci. Při proražení této podpory by trh směřoval k Fibonacciho úrovni 38,2, kde by mohl hledat testování rostoucí trendové linie.

EU

AUD/USD konsoliduje ve formaci klesajícího trojúhelníku pod Fibonacciho úrovní 38,2. Trh našel intradenní support na hladině 0,9460 a do jejího proražení lze počítat s konsolidací. Nálada na trhu zůstává medvědí a změnilo by ji až posílení trhu nad 0,95.

AU

USD/JPY konsoliduje v symetrickém trojúhelníku už i na 4hodinovém grafu. Trh se v noci dostal až ke klesající trendové linii, která ho za pomoci překoupeného oscilátoru dokázala oslabit. USD/JPY míří k supportu na Fibonacciho hladině 38,2 a reakce na tuto podporu by mohla rozhodnout o dalším osudu na tomto páru.

UJ

Zlato se zaleklo dlouhodobé dolů mířící trendové linii a po odrazu od rezistence 1 350,0 míří k supportu 1 320,00. Proražení tohoto supportu by znamenalo i prolomení 100denního klouzavého průměru a trh by se pak mohl vydat až k rostoucí trendové linii. Negativní scénář by diskvalifikovalo uzavření nad 1 350,00.

FGOLD

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688