BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  22.10.2013 08:57:14

Ranní přehled 22.10. - US trhy, Evans + analýza EUR/USD, AUD/USD, ZLATA a ROPY

Americké akciové indexy si včera sáhly na nová maxima. S&P 500 společně s Nasdaq otestovaly nový vrchol. Za kolegy zaostal pouze Dow Jones, jenž ztratil 7,45 bodu, kvůli reportům z Boeingu a UnitedHealth. Index volatility VIX uzavřel seanci nad 13 bodovou hranicí. Dnes s akciovým trhem a s dolarem zahýbe hlavně odpolední NFP report (počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělský sektor) a míra nezaměstnanosti. Původně měl být zářijový výsledek zveřejněn 4.října, ale kvůli odstávce federálních zaměstnanců se tak stane až dnes. Odhady počítají s vytvořením 180 000 míst a udržení míry nezaměstnanosti na 7,3 procentech.

Člen Výboru pro měnovou politiku (FOMC) Charles Evans naznačil ve včerejším projevu, že redukce kvantitativního uvolňování se kvůli událostem posledních dnů odsouvá. Podle Evanse nemá FED nyní takovou důvěruamerickou ekonomiku, aby mohl na svém prosincovém setkání udělat takto závažné rozhodnutí. Evans by si přál vidět minimálně několik dobrých dattrhu práce a zrychlení růstu HDP, pak budeme moci s čistým svědomím hlasovat pro redukci.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         14:30 Kanadské maloobchodní tržby

·         14:30 NFP report a míry nezaměstnanostiUSA

·         16:00 Richmondský výrobní index

EUR/USD konsoliduje mezi úrovněmi 1,3650 a 1,37. Trh je v očekávání dnešního NFP reportu, který přinese na trh zvýšenou volatilitu. V dnešní seanci se tak vyplatí počkat na výsledek makroekonomických dat a opuštění konsolidace. Proražení podpory by vracelo trh do problematické zóny. Průraz rezistencí by znamenal možnost posílení k 1,38.

EU

AUD/USD se po vytvoření vyššího vrcholu vydává cestou korekce. Trh má pod sebou silné supportní pásmo mezi Fibonacciho úrovní 38,2 a hladinou 0,9575. To navíc podporuje i rostoucí trendová linii a tak lze očekávat vytvoření pullbacku. Změnu sentimentu by přineslo prolomení zmiňovaných podpor.

AU

Zlato stále bojuje s rezistencí 1 320, která brání trhu ve výraznějším posílení. Na zlatu je podobně jako na EUR/USD vidět očekávání dnešního NFP reportu, který by měl učit směr. Z technického hlediska se současný vývoj stále jeví jako čekání na throwback k trendové linii.

FG

Ropa testuje dno klesajícího trendového kanálu. Trh zažil ve včerejší seanci silný výprodej a dnes by mohl korigovat ztrátu. Nejdůležitější odpor se nachází na úrovni 101,0, kde dochází k souběhu s klesající trendovou linií. V případě posílení se tak tato hladina jeví jako ideální pro možnost vstupu do krátké pozice.

FOIL

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688