BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  21.10.2013 08:42:14

Ranní přehled 21.10. - US trhy, EXIT, japonský obchod, PPI v Německu + analýza EUR/USD, USD/JPY, ZLATA a ROPY

Americké akcie uzavřely minulý týden v zelených číslech. S&P 500 se díky vyřešení dluhové krize a pozitivním reportům z výsledkové sezony dostalo na nová maxima. Podobně si vedly i ostatní indexy (Nasdaq a Dow Jones) a z hlediska síly růstu šlo o nejlepší týden za poslední tři měsíce. Pozitivně na celou situaci reagoval i index volatility VIX, který uzavřel poblíž 13 bodové hranice. Z jednotlivých titulů za zmínku stojí hlavně společnost Google, jejíž akcie zažily 14 procentní expanzi a došlo tak k otestování 1 000 dolarové hranice za akcii.

Šéf chicagské pobočky FEDu Charles Evans zopakoval ve svém pátečním projevu, že zatím nevidí žádný ekonomický důvod, který by mohl přimět FED k redukci kvantitativního uvolňování. Podle Evanse je potřeba tento krok odkládat do té doby, dokud se neobjeví zřetelné indicie o připravenosti ekonomiky.

Japonská ekonomika zažila další zklamání, když došlo ke zveřejnění zářijové obchodní bilance. Japonský export si polepšil o 11,5 procenta oproti loňskému září a minul tak předpověď o 15,6 procentním růstu. Dokonce došlo ke zpomalení ze srpnových 14,6 procent.  Import posílil meziročně o 16,5 procenta a také nedostál odhadům o 20 procentní expanzi. Japonsko tak reportovalo patnáctý deficit v řadě, tentokrát 932,1 miliard jenů.

Německý index výrobních cen (PPI) klesl v září meziročně o 0,5 procenta. Ceny energií klesly od září 2012 o 1,4 procenta a o 2,0 procenta zlevnilo zboží střednědobé spotřeby. V meziměsíčním srovnání si PPI připsal 0,3 procenta.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         14:00 Projev člena FOMC (Evans)

·         14:30 Kanadské velkoobchodní tržby

·         16:00 Prodeje existujících domůUSA

EUR/USD pokračuje v nastoleném rostoucím trendu, jenž je ohraničen nahoru mířícím trendovým kanálem. Trhu se podařilo v minulém týdnu zdolat důležitý odpor na úrovni 1,3650 a je zřejmé, že se tuto hladinu pokusí využít i jako podporu. Zde je potřeba dávat pozor na případné selhání supportu, které by otevřelo prostor k oslabení zpátky k 1,3480.

EU

USD/JPY čeká s největší pravděpodobností další konsolidační den. Trh je uzavřen v symetrickém trojúhelníku a nemá příliš prostoru k pohybu. Konsolidace se projevuje i na rovném klouzavém průměru 100, s umístěním uprostřed formace. Výhled na USD/JPY tak z dlouhodobého hlediska zůstává neutrální.

UJ

Zlato minulý týden šťastně prorazilo klesající trendovou linii a trh vystoupal až k minoritnímu odporu 1 320,00. Zlato by tak po býčím impulsu mohlo v tomto trendu pokračovat i tento týden. To by přidávalo na spekulaci o vytvoření reverzní formace hlava-ramena. V případě překonání 1 320,00 bude prostor k 1 350,0 otevřený, možným scénářem může být i „throwback" k trendové linii a 1 280,0.

FG

Ropa se obchoduje v intradenním klesajícím kanále. Trh zároveň svádí souboj s konsolidací mezi úrovněmi 101,0 a 103,80, ty trhu brání ve větším pohybu. V případě, že trh vydrží ve vyznačeném kanálu, tak lze spekulovat na další oslabování, které by otevřelo prostor k hlubšímu propadu. Proti tomu však stojí tvořící se býčí divergence na MACD, jenž podporuje návrat do konsolidace.

OIL

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
St 10:50  Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:42  Volvo po celkem dobrých výsledcích za 1Q roku ztrácí cca 6% Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688