Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  13.10.2013 16:01:23

Miroslav a Miloslava

 

Podle Špačkovy Velké knihy etikety by bylo formálně správnější dát přednost ženě, ale v závěru dnešní Partie na Prima family, to neudělal ani Jan Punčochář, když se jmenovitě loučil s přítomnými politiky. Setkání, zdaleka nelze říci duel, kraloval místopředseda Top 09 Miroslav Kalousek, zatímco místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá připomínala ponejvíce způsobnou princeznu, co se vyjadřuje jen když je tázána, a to pouze v míře nejnutnější. Příznačné bylo i to, že s odpověďmi na pokládané dotazy se více obracela na svého kolegu ze sněmovny, než na moderátora. Divák se potom ani nemohl divit, když ten se rovněž více věnoval bývalému ministru financí, což se neobešlo bez jiskření. Ostatně, když se opakovaně pokoušel vydolovat z Vostré bližší rozvinutí její myšlenky zastavit prosperitu jednotlivců na úkor chudých, tak se mu nakonec dosáhlo obsáhlejšího stanoviska od pana Kalouska. Samozřejmě z pohledu jeho strany.

Samozřejmě leitmotivem pořadu bylo zhodnocení zatím nepravomocného rozhodnutí švýcarského soudu v cause MUS. Punčocháře nejvíce zajímalo co udělaly minulé vlády pro objasnění, resp. řešení celé věci, když roky se celá věc nehnula z místa.  Ta debata se vedla ve stylu pes jitrničku sežral, na jejímž počátku i konci byla "zjevně podvodná privatizace způsobena Zemanovou vládou." Ministerstvo financí jinak nechybovalo, naopak. Věc ležela u policie, resp. u státních zástupců, ale to se prý dá konec konců pochopit, protože když vrchní státní zastupitelstvo konstatovalo neexistenci škody, tak  "jiný právní názor není trestným činem." A tak dokola, leč zmíněna "příliš volná ruka vyšetřovatelů, neb "politická kontrola orgánů činných v trestním řízení nefunguje" a nabídnuto zřízení institutu vyšetřujícího soudce.  Eo ipso, je-li to pravda, neměli by politici vypouštět svá "moudra." Irelevantní.

Na závěr jen malá ilustrace proslulé Kalouskovy výmluvnosti: Když na jednu z mnoha jeho odpovědí chtěl moderátor téma uzavřít poukazem na schopnost diváka udělat si vlastní názor, tak exministr briskně opáčil, "doufám, že divák dá na mě a ne na vás."

Další informace a zajímavosti  zde, například zahájení cyklu kuchyňských fines.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688