Grant Capital (Grant Capital)
Investice  |  11.10.2013 22:08:46

US trhy – rekapitulace uplynulého, 41. týdne, a výhled na týden od 14.10.

 Události uplynulého týdne:  

41. týden byl poměrně hektický. Na trhy stále doléhala nejistota týkající se rozpočtového provizoria a blížícího se dluhového stropu, zvláště pak v kombinaci s neschopností zákonodárců dohodnout se pokud možno v co nejkratším termínu, vzhledem k tomu, že většina vládních institucí je již od 1. října uzavřena.
Trhy byly v prvních dvou dnech týdne frustrovány zjištěním, že přes víkend nedošlo na politickém poli k žádnému posunu, a že Obama odmítá nadále jednat s republikány o úpravách rozpočtu. V reakci na tento vývoj došlo v úterý na indexech k výraznému poklesu a indexy pokořily v tento den minima předchozího týdne. Pokles podpořila i prognóza Mezinárodního měnového fondu o snížení globálního růstu na příští rok. Ve středu trhy dále klesly, nicméně během dne se dokázaly vrátit k nulovým linkám. Ve středu také Obama navrhl jako nového šéfa FEDu Janet Yellen, což by za běžných okolností pravděpodobně vedlo k posílení trhů, neboť Yellen bude nejspíše pokračovat v cestě nastoupené Bernankem, tedy v uvolněné měnové politice. Ze zápisu FOMC zveřejněného rovněž ve středu vyplynulo, že FED zvažuje zahájení omezování QE v závěru roku a přibližně v polovině roku 2014 by mělo dojít k ukončení tohoto programu. Zvrat v trzích nastal ve čtvrtek. Trhy reagovaly na návrh republikánů na zvýšení dluhového stropu tak aby byl získán čas přibližně šesti týdnů, který by mohl být využit k dohodě o rozpočtu. Trhy ve čtvrtek posílily o více než dvě procenta a zaznamenaly tak druhý největší nárůst v tomto roce. Růst pokračoval i v pátek, přesto, že konkrétní dohoda by dle republikánů měla vzniknout až o víkendu. Trhy tak zjevně sázejí na posun v oblasti vyjednávání vládnoucích stran v příštích dnech.
Ropa v uplynulém týdnu mírně ztrácela a v závěru týdne se obchodovala poblíž ceny 102 USD za barel. Naproti tomu zlato reagovalo na okolní dění poklesem a dostalo se pod výraznou supportní hladinu 1300 USD za unci a končilo týden na ceně 1269 USD. Pár EUR/USD končil týden jen mírně níže a to na hodnotě 1,3550.
Z makrodat stojí za zmínku znatelnější nárůst nových žádostí v nezaměstnanosti, nebo mírný pokles spotřebitelského sentimentu.

 

Události následujícího týdne:

  

Hlavním bodem, který bude i v příštím týdnu ovlivňovat trh, bude schopnost dosažení dohody o rozpočtu a úpravě dluhového stropu. Zatím trhy ovlivňovaly pouze prohlášení vládních představitelů, ve kterých tito deklarovali ochotu se dohodnout, případně naznačovali rámce, ve kterých by se, podle té které strany, měla dohoda pohybovat.
Pondělní svátek Columbus Day nebude mít na obchodování akcií vliv. Z makrodat bude zajímavá středa, kdy bude zveřejněna Béžová kniha o stavu ekonomiky, čtvrteční žádosti v nezaměstnanosti i páteční předstihový indikátor.
Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese http://grantcapital.cz/komentare-k-trhu/us-makrodata

  

Modelové portfolio:

  

Ve 41. týdnu modelové portfolio prodalo MAT, část TGT, CCJ, JNJ, zobchodovalo CDE, IMAX, CRUS, UNXL a koupilo CHK a UCO.
Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese:
http://grantcapital.cz/obchodovani/modelova-portfolia/modelovy-ucet-usa

 


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR, Evropě a USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688