Grant Capital (Grant Capital)
Investice  |  09.10.2013 11:02:53

Doleva nebo doprava?

Býci toužebně vyhlíží, jestli americký prezident Barack Obama zasedne ke stolu s republikány a začnou společně dojednávat kompromisy ohledně podoby státního rozpočtu. Medvědi, kteří vylezli z nor ještě před zimou, si naopak mnou ruce z nervozity na trhu, která je způsobená tvrdou neústupností obou jednajících stran. Výsledkový kalendář za 3Q v USA byl včera po trhu odstartován výsledky společnosti Alcoa, která překvapila ziskem i tržbami. Trh její výsledky vyhodnotil pozitivně a ohodnotil je 2,5 % nárůstem. Další perličku dne má opět na triku první afroamerický prezident, který se rozhodl nominovat na post budoucí šéfky americké centrální banky (Fed) současnou viceguvernérku Janet Yellenovou. Bude tomu poprvé v 100leté historii Fedu, kdy bude guvernérkou žena. Informací k otevírání dlouhých nebo krátkých pozic na trhu je nepřeberné množství, ale jestli býci potáhnou na jih nebo medvědi před zimou umrznou, to nám ukáže čas.

Pro ty co neví, na kterou stranu se postavit, může být příjemný kompromis poohlédnout se po korporátních zprávách jednotlivých firem. Jestli si šetřit finance na IPO Twitteru, který už obdržel pozitivní cílová doporučení a vyšší cílové ceny ještě před uvedením na trh, nebo spekulovat na růst akcií Tesla Motors, které působí jako bublina, která snad nemůže splasknout a v případě pozitivních výsledků se dá opět očekávat velká really, možná i přes 200 USD za akcii. Nebo vsadit na akcie Keryx Biopharmaceuticals, kterým FDA včera přijala k závěrečné testovací fázi jejich nový lék ZERENEX. Pokud tento lék přesvědčí komisaře FDA a bude schválen, dá se pouze spekulovat, kam se můžou jejich akcie posunout, když předposlední schválení zapříčinilo nárůst téměř o 200%. Samozřejmě je třeba všechny tyto investice pečlivě zvážit, jelikož se jedná o velice rizikové investice. Každý si spočítá, o kolik může přijít, pokud bude Twiter stejně úspěšný jako Facebook, pokud se Tesla Motors vrátí do červených čísel nebo pokud snad FDA odmítne Zerenex vpustit na trh.

Jan Formánek


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR, Evropě a USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688