BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  02.10.2013 09:57:14

Ranní přehled 2.10. - USA, akcie, PMI, Itálie + analýza EUR/USD, GBP/USD, NZD/USD a ZLATA

Bílý dům nařídil ministerstvům, aby začaly s realizací krizových plánů. Až 800 000 federálních zaměstnanců se ocitne alespoň krátkodobě bez práce. Příčinou této katastrofální situace je neschopnost republikánů a demokratů se dohodnout na novém zákoně o rozpočtu. Senát už dvakrát odmítl návrhy Sněmovny reprezentantů. Politici mají čas a zbytek peněz jen do 17. října, pak už nehrozí nucené dovolené, ale bankrot Spojených států.  Prezident Obama se opřel do republikánských reprezentantů, kteří se prý nesnaží pracovat konstruktivně a pokouší se zničit probíhající reformu zdravotnictví (Obamacare). Pokud nebude zákon schválen do pátku, tak páteční data o počtu nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělský sektor v USA (NFP) nebudou zveřejněny. Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti (čtvrtek) by měl být zveřejněn.

Akciové trhyi přes politickou krizi zažily dobrý den. Aktuální situace v USA pro ně není žádnou novinkou a věří, že politické kluby brzy naleznou společné řešení. S&P 500získalo 0,8 procenta, Dow Jones si připsal 0,41 procenta a nejvíce byl vidět Nasdaq, který posílil o 1,23 procenta. Index volatility VIX klesl pod 16 bodovou úroveň.

Naopak špatně si v noci vedl japonský index NASDAQ, který ztratil přes 2 procenta kvůli posilujícímu jenu (USD/JPY -0,55%).

Americká výroba zrychlilav září na nejvyšší tempo za posledních 2 a půl roku. Tamní index nákupních manažerů (PMI) Institutu pro řízení zásob (ISM) expandoval na 56,2 bodu z předchozích 55,7 bodu. Průzkum také ukázal, že společnosti najaly nejvíce dělníků za posledních 15 měsíců i díky tomu se index zaměstnanosti vyhoupl na 55,4 bodu, tedy nejvýše od června 2012.

Italského premiéra Enrica Lettua jeho vládu dnes čeká hlasování o důvěře. Tu si vynutila resignace pěti ministrů ze strany Silvia Berlusconiho. Letta jejich odstoupení nepřijal a situace je velmi vyhrocená. Dnešní hlasování je životně důležité pro další fungování současné italské vlády.

Hlavní událostí dnešního dne bude zasedání Evropské centrální banky (ECB). Investoři budou sledovat hlavně proslov jejího šéfa Maria Draghiho. Zajímaje je jeho názor na silné a zdali naznačí možnost dalšího LTRO.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD pokračuje v pohybu do strany. Rezistence 1,3565 se ukázala jako velmi silná, když trh nad ní nedokázal uzavřít a pouze vytvořil falešný průraz. V průběhu dnešní seance se očekává zvýšená volatilita, která by měla přinést opuštění současné konsolidace.

Na GBP/USD se projevil vliv medvědí divergence a trh už v průběhu dopolední seance otestuje sílu podpory 1,6150. Její proražení by mohlo vyvolat návrat k supportu 1,5970, případně k trendové linii. Ze střednědobého hlediska se počítá s otestováním rezistence 1,63.

NZD/USD se obchoduje v klesajícím trojúhelníku, který značí pokračování v korekci k hlavní podpoře 0,8155. Nelze vyloučit ani možnost vytvoření dvojitého dna na úrovni 0,8220. V případě dokončení falešného průrazu by se trh mohl podívat minimálně ke klesající trendové linii. Do opuštění formace se však počítá se sníženou volatilitou.

Zlato testuje důležitou podporu na Fibonacciho úrovni 61,8. Její význam je zásadní, protože průraz by otevíral prostor k návratu na předchozí minima. Býčí reakce v průběhu dnešní seance by mohla napomoci dotvoření reverzní formace hlava-ramena. To by znamenalo návrat zpátky k  úrovni 1 350,0.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   7:41  Ranní shrnutí (25.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Čt   6:09  Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity Patria (Patria Finance)
Čt   0:02  24. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o středečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688