Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Podnikání  |  04.09.2013 15:43:14

Pět předních českých vydavatelství zakládá společnou RTB platformu

Pro české RTB přichází přelomová událost. Skupina pěti předních tuzemských mediálních domů: Centrum Holdings, Mafra, Mladá fronta, Ringier Axel Springer a Sanoma Media Praha, se rozhodla nabídnout své reklamní plochy v rámci společné RTB platformy pod názvem Czech Publisher Exchange (CPEx). 

Právě nedostatek kvalitních ploch byl jednou z největších brzd rozvoje českého trhu Real Time Biddingu (obchod s displayovou reklamou v reálném čase s cílením na konkrétní uživatele). „Očekáváme, že RTB bude mít v budoucnu velký význam. Společná platforma je pro členy ideálním způsobem, jak v rámci RTB inzerentům nabídnout nové, atraktivní reklamní plochy s vysokým dosahem a to na kvalitních obsahových službách.  Česká republika se po Francii a Dánsku stává teprve třetí zemí v Evropě s podobnou spoluprací velkých vydavatelů,“ shodují se zakládající členové.

Dosavadní RTB trh se tímto rozšiřuje o řadu prémiových titulů. V rámci CPEx budou k dispozici např. Blesk.cz, Centrum.cz, e15.cz, iDNES.cz nebo Vlasta.cz. Zapojená média měsíčně navštíví více než 5 miliónu uživatelů (RU dle metodiky SPIR), celkový zásah české online populace je přes 70 %.

Czech Publisher Exchange rozděluje reklamní plochy do tří obsahových tříd, přičemž inzerenti mají v otevřené aukci k dispozici informace o kategorizaci, nikoliv plné URL stránky. Toto nastavení umožňuje využít otevřenou aukci CPExu jako ideální nástroj pro výkonnostní kampaně, které jsou dnes převažujícím modelem využití RTB.

Platforma jednotlivým publisherům také umožňuje nabízet private marketplaces – přímo sjednané obchody, při nichž se kampaně doručují pomocí technologie RTB. Klient v PMP nakupuje reklamu za předem dohodnutých podmínek a oproti otevřené aukci může navíc získat i přístup k plochám, které do otevřené aukce nevstupují, plnou transparenci URL a další výhody. 

Technologickým partnerem CPEx je Rubicon Project, který byl vybrán na základě více než ročního testování a který má v evropském kontextu největší zkušenosti z podobných kooperativ.

„CPEx je v principu otevřený všem významným online vydavatelům s redakčním obsahem. Předpokládáme, že portfolio nabízených reklamních ploch se v budoucnu ještě rozšíří,“ říká Matěj Novák, ředitel Czech Publisher Exchange.

 Matěj Novák, ředitel

Czech Publisher Exchange

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688