TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.09.2013 12:47:00

Volby rozhodne facebook? Okamura válcuje internet, překvapil i Kalousek

Co se týká oblíbenosti politiků na facebooku, jeden profil vládne všem. Karel Schwarzenberg se totiž stal na této sociální sítí fenoménem už během prezidentské kampaně a jeho profil "se líbí" téměř čtvrt milionu lidem (212 891). A předseda TOP 09 se snaží si své obecenstvo udržet, nové příspěvky se totiž na jeho zdi objevují i několikrát denně.

 

Neviditelný není na facebook ani jeho přemožitel v "bitvě o Hrad" Miloš Zeman. Ten stále disponuje stránkami z jeho prezidentské kampaně, které podporovalo 48 821 lidí. Ke komunikaci se svými voliči ji ale příliš nepoužívá. Zřídil si totiž druhý a pravidelně spravovaný prezidentský profil, kde dosud dokázal nalákat 12 987 lidí. Oficiální prezentace Miloše Zemana však v oblíbenosti prohrává s recesistickým profilem "Ovary Miloše Zemana", který si z prezidenta utahuje a líbí se téměř 19 tisícům (18 816) uživatelů.

 

Ve spojitosti s blížícími se volbami je též na sociálních sítích velmi vidět tvář předsedy hnutí Úsvit Tomia Okamury. Ten podobně jako Schwarzenberg do jisté míry těží z toho, že dokázal na facebooku "zaháčkovat" řadu lidí už před prezidentskými volbami. Počet jeho příznivců na sociálních sítích se ale stále rozrůstá a Okamura je v komunikaci s nimi jedním z nejaktivnějších politiků. V současnosti se jeho veřejný profil "líbí" 65 062 lidem.

 

 

Většina ostatních současných či bývalých zákonodárců, kteří chtějí v blízkých volbách kandidovat, oproti předcházející trojici na sociálních sítích ztrácí. Nad hranicí 10 tisíc se pohybuje jen Miroslav Kalousek s 10 333 příznivci, v posledních týdnech však zaznamenává výrazný nárůst. Kalousek ale podobně jako Zeman má na facebooku i několik stránek, které si z něj "dělají srandu". Jejich popularita se pohybuje v řádu jednotek tisíc sledujících.

 

 

Extrémem jsou pak například komunisté nebo SPOZ. Například veřejný profil předsedy KSČM Vojtěcha Filipa se líbí pouze 298 lidem, u předsedy SPOZ Zdeňka Štengla to je dokonce jen 59 lidí.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688