TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  19.08.2013 13:16:29

Za dva dny se rozpustí Sněmovna? Někteří tomu nevěří

Ministr vnitra v demisi Martin Pecina nebo hradní kancléř Vratislav Mynář nevěří tomu, že se v úterý najde dostatečný počet poslanců, kteří pro rozpuštění dolní komory Parlamentu skutečně zvednou ruku. Jsou totiž přesvědčeni, že někteří poslanci opět na poslední chvíli změní názor.

"Já si myslím, že nepřijede dost poslanců, že někteří budou na dovolené a že budou argumenty o tom, že se některé zákony ještě musí doschválit. Myslím si, že rozpuštění proběhne až v září," řekl Pecina. " Myslím, že TOP 09 také nakonec couvne a řekne, že by se to mohlo udělat v září," dodal.

To ale razantně odmítá předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík. "Já předpokládám, že pan Pecina se projeví jako gentleman a hned v úterý, kdy hlasy TOP 09 pro rozpuštění budou platit, protože naše slovo platí, se za svá slova veřejně TOP 09 a Starostům omluví," řekl.

K rozpuštění sněmovny je potřeba hlas minimálně sto dvaceti poslanců. Že si někteří na poslední chvíli rozmyslí, že je pro ně výhodnější, když bude Sněmovna pokračovat, si myslí i hradní kancléř Vratislav Mynář.

"Některý z poslanců si asi spočítá, že ho příští grémium nebo nějaká politická rada nenavrhne na post poslance a on přijde zhruba o tři čtvrtě milionu korun. Což samozřejmě každému zahýbe mozkovými myšlenkami," prohlásil.
 

Přeběhlíci se podle Mynáře mohou najít jak u TOP 09, tak i ČSSD a KSČM. Právě na celkem 122 hlasů těchto tří stran pro rozpuštění dolní komory se zatím sázelo jako na jistotu. ODS totiž už prohlásila, že chce kvůli důležitým zákonům hlasování posunout, pro stranu LIDEM příští volby znamenají jasnou smrt a slibům Věcí Veřejných, že rozpuštění podpoří, také nikdo příliš nevěří.

Jak sněmovní detektivka dopadne a jak dobří jsou Pecina s Mynářem prognostici, se ukáže už za dva dny. Z průzkumu veřejného mínění vyplývá, že stejný názor jako Pacina s Mynářem mají i přes dvě pětiny Čechů.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688