BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  01.08.2013 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, ZLATA a USD/CHF

Americká centrální banka (Fed) nezměnila na svém zasedání svoji politiku a bude pokračovat s nákupem dluhopisů v hodnotě 85 miliard dolarů za měsíc. Fed ve svém prohlášení uvedl, že ekonomika USA se zotavuje, avšak stále potřebuje podporu monetární politiky, přičemž neposkytl žádnou indikaci, že by měl být program QE redukován již na příštím zářijovém zasedání. Nenabídnutí bližších informací k termínu a objemu snižování QE bylo trhy bráno, že se Ben Bernanke vyjadřuje v tónu spíše expanzivní nežli restriktivní měnové politiky. Navíc americké hospodářství je stále ochromováno výdajovými škrty Bílého domu. Někteří odborní tvrdí, že Ben Bernanke nepřímo snížil výhled ekonomického růstu USA, který tentokrát ve svém proslovu neoznačil jako „mírný“ ale jako „skromný“. Šéf Fedu si je vědom rostoucích úrokových sazeb na hypotékách, které mohou paralyzovat nastartovaný trh bydlení.  Rizika nízké inflace také nehrají Fedu do karet, nicméně hlavní otázka ohledně redukce kvantitativního uvolňování zůstala nevyřešena. FED by měl podle očekávání začít redukovat tento program na přelomu letošního roku.

Oficiální čínský index nákupních manažerůza výrobu (PMI) zůstal pro červenec v expanzivních hodnotách. Index posílil na 50,3 bodu z předchozích 50,1 bodu. Ekonomové přitom očekávali pokles pod hranici 50 na hodnotu 49,9. Na druhé straně ten samý index vydáván společností HSBC dosáhl jenom na 47,7 bodu. Důvodem rozdílu může být, že oficiální index dělá průzkum mezi velkými státními firmami a index HSBC je konstruován na základě průzkumu mezi menšími soukromími společnostmi.

Americký index nákupních manažerůz Chicaga expandoval v červenci na 52,3 bodu z červnových 51,6 bodu. Výsledek byl mírným zklamání, protože ekonomové očekávali posílení až k 54 bodům.   PMI se udrželo v expanzivních hodnotách nad 50, což by pro ekonomiku mělo znamenat výhledově posilování.


Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

EUR/USD včera během vysoké volatility nejdříve opustilo konsolidační obdélník, aby se do něj později mohlo vrátit. V současnosti je trh znovu nad rostoucí trendovou linií a během dnešní seance ji pravděpodobně znovu otestuje. Prolomení trendové linie podporuje i medvědí divergence na stochastickém oscilátoru. Dnešní den však bude pod vlivem fundamentu (ECB) podobně jako včerejšek a dají se tedy očekávat výrazné výkyvy v ceně.

GBP/USD dokázalo uzavřít pod Fibonacciho úrovní 38,2 a potvrzuje tak současnou medvědí náladu. Nejbližším důležitým supportem se stává hladina 23,6. Dnešní vývoj však výrazně ovlivní makroekonomické události z Velké Británie (BoE).

Zlato se po proražení trendové linie vydalo cestou konsolidace. Trh tak bez jasného směru osciluje mezi cenou 1 300,00 až 1 350,00. Dlouhodobý trend na zlatě je medvědí a pokles pod úroveň 1 300,00 by mohl znovu nastartovat výprodej. Nejdůležitější rezistencí zůstává cena 1 350,00.

USD/CHF pokračuje v cestě klesajícím klínem, trh se momentálně zastavil na supportu 0,9259, kde mírně koriguje své ztráty. Technická formace společně s býčí divergencí na MACD by přála spíše nakupujícím. Ti by však měli potvrdit svou sílu silným býčím signálem. Propad pod zmiňovaný support by pravděpodobně znamenal konec této teorie.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688