BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  31.07.2013 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, ROPY a USD/CAD

Podle měření Evropské komise se v červenci zlepšil ekonomický sentiment v eurozóně. Index posílil tento měsíc na 92,5 bodu z červnových 91,3. Data tak téměř splnila očekávání ekonomů, kteří predikovali posílení na 92,6 bodu. Zlepšení nálady potvrdila včera i spotřebitelská důvěra v Německu, když dosáhla svého 6letého maxima. 

Dnešní den patří zasedání americké centrální banky (Fed), investoři bedlivě sledují, zda se neobjeví nějaká informace o redukci kvantitativního uvolňování, která by objasnila mírně nervózní náladu. Je pravděpodobné, že Fed se bude držet zaběhnuté politiky a na povrch vyjde pouze s tradiční rétorikou, i přesto se očekává v odpoledních hodinách zvýšená volatilita. Ta by mohla přijít již odpoledne, protože ve 14:30 bude zveřejněno první měření HDP USA za 2. čtvrtletí 2013. Napjatá situace se očekává i ve čtvrtek, kdy v brzkých ranních hodinách v průběhu asijské obchodní seance bude zveřejněn index nákupních manažerů (PMI) ze sektoru výroby v Číně. Odpoledne pak bude pečlivě sledováno zasedání britské (BoE) a Evropské (ECB) centrální banky. Od obou se očekává bližší představení jejích budoucí monetární politiky.

Německé maloobchodní tržbyklesly v červnu v meziměsíčním měření o 1,5 procenta. Meziročně si pohoršily dokonce o 2,8 procenta. Dnešní výsledek je zklamáním, protože ekonomové počítali s meziměsíčním posílením o 0,1 procenta.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

EUR/USD konsoliduje ve vyznačeném obdélníku a pravděpodobně ho opustí v dnešní seanci. Trhy dnes budou pod silným vlivem fundamentu a očekává se zvýšená volatilita. Z technického hlediska by v případě proražení rostoucí trendové linie měl eurodolar oslabit, tuto teorii podporují i medvědí divergence na MACD a RSI. V případě proražení 1,33 se dá ovšem očekávat růst.

GBP/USD včera zahájil silný výprodej. Trh se odrazil od Fibonacciho úrovně 61,8 a momentálně se obchoduje u klouzavého průměru 100. Sterling tak znovu nabral jižní směr a zatím se zdá, že by trh měl pokračovat v této cestě i nadále. Medvědi ovšem potřebují najít podporu v dnešních makroekonomických událostech.

Ropa pokračuje v korekci a s velkou pravděpodobností má namířeno ke své oblíbené hladině 98,48. Trh se ocitl v silném býčím trendu po vypuknutí krizeEgyptě, nyní koriguje své zisky a v případě zachování trendu by se znovu mohl odrazit od rostoucí trendové linie, tuto situaci podporuje i skrytá býčí divergence na stochastickém oscilátoru.

USD/CAD včera zareagoval na rostoucí trendovou linii a výrazně posílil. Nejbližší překážkou pro býky je rezistence 1,034. Americká i kanadská ekonomika dnes reportují HDP a o osudu tohoto páru by se mohlo rozhodnout již dnes. Dokud trh zůstane nad rostoucími trendovými liniemi, tak zůstávají v převaze nakupující.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688