PROSPERITA finance (PROSPERITA finance)
Komodity  |  29.07.2013 10:17:28

Vědci jsou blíže v nalezení a využívání Metan Hydrátu ( energie budoucnosti )

Vědci v Japonsku a USA říkají, že se pohybují blíže k nalezení nového zdroje energie s názvem „ metan hydrát“. Metan hydrát je krystalická forma zemního plynu nacházející se v arktických oblastech na dně oceánů.  Při pokojové teplotě krystal vydává žár což mu přineslo přezdívku  "oheň v ledu", zásoby se odhadují na  700 000 bilionů kubických stop látky rozptýlené po celém světě na dně oceánů v arktických oblastech. Může být proto alternativním zdrojem paliva, obsahující více energie než všechny dříve objevené energetické komodity jako například v kombinaci ropy a zemního plynu, ( podle vědců z US Geological Survey ).

Metan hydrát: Někteří ho nazývají  ledový metan nebo metan klatrát. Skládá se z metanu , který je uzavřený ve zmrzlé vodě. Molekuly vody zcela obklopují metan. Metan hydrát je také složka mělké mořské geosféry. V roce 1971 byl poprvé objeven v Černém moři. Při normální teplotě a tlaku se 1m3  metan hydrátu rovná 168 m3 metanu. Hydro metan je možné zpracovávat tepelnou metodou, tlakovou metodou nebo metodou injektáže.

Nebezpečí hydrátů metanu

Hydrátů metanu jsou citlivé sedimenty. Mohou rychle oddělit se zvýšením teploty nebo snížením tlaku. Tato disociace produkuje metan a voda zdarma. Přeměna pevné usazeniny na kapaliny a plyny vytvoří ztrátu podpory a pevnost ve svazku. Ty mohou způsobit podmořské propadající, sesuvy půdy nebo poklesy, který může poškodit výrobní zařízení a potrubí například na ropných plošinách.

Oteplování oceánů může způsobit postupné tání plynových hydrátů blízko sedimentu. Ačkoli mnoho média představila tuto situaci jako potenciální katastrofa, USGS výzkum zjistil, že plynové hydráty v současné době přispívají k celkovému metanu a katastrofální tání nestabilních hydrátů je nepravděpodobné ( nepředpokládá se, že v tomto důsledku se do atmosféry dostane obrovské množství metanu )

Obrovský potenciál



Ačkoli akumulace hydrátů metanu se nachází ve složitém prostředí a těžby představuje velkou technickou náročnost a problémy je Metan Hydrát největším zdrojem uhlovodíků na zemi. V budoucnu by mohly být vyvinuty technologie k jejich výrobě např. redukci tlaku, iontové výměny a dalších procesů, které využívají jejich unikátní chemické a fyzikální vlastností. Spojené státy, Kanada, Japonsko a Indie mají intenzivní výzkumné programy pracovní objevit životaschopné technologie pro výrobu plynových hydrátů. Metan hydrát bude pravděpodobně hrát důležitou roli v našem budoucím energetickém mixu.

Autor: Tomáš Holec   Zdroj: The Wall Street Journal, geology.com

PROSPERITA finance, s.r.o. je investorská společnost zabývající se především investicemi na kapitálovém a devizovém trhu, finanční a investiční analytickou činností, provozování investičního zpravodajského portálu, pronájmem bezpečnostních schránek, speciální komerční spisovní službou, finančním poradenstvím ( pojištění, hypotéky, úvěry ) a prodejem investičních drahých surovin jako je např. zlato, stříbro, diamanty, platina, paladium, měď

PROSPERITA finance, s.r.o. patří do skupiny podniků PROSPERITA s historií sahající až od roku 1990. Skupina PROSPERITA má majetkový podíl přibližně v 50 podnicích v ČR. Mezi naše nejznámější „sesterské“ společnosti patří České vinařské závody, a.s., ENERGOAQUA, a.s., KAROSERITA, a.s., TESLA KARLÍN, a.s. VINIUM, a.s., PROSPERITA investiční společnost, a.s. a další.

Více informací na: www.prosperita.cz

30.07. 16:10  Google překladač? (Tom)
29.07. 15:49  hydrát metanu (Nasraláh)
29.07. 11:28  napřed bych se jej zkusil (Nasraláh)
29.07. 10:41  Google překladač? (PH)

Poslední zprávy z rubriky Komodity:

Čt 16:41  NATGAS po zprávě EIA mírně roste X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:09  Cocoa na rekordních maximech X-Trade Brokers (XTB)
Čt   9:10  Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta Lukáš Kovanda, Ph.D. (Trinity Bank)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688