TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  22.07.2013 15:47:08

Věci veřejné zřejmě podpoří Rusnokovu vládu. Chtějí ještě jednat s ministry

O tom, zda Bártova strana úřednický kabinet podpoří při sněmovním hlasování o důvěře, se rozhodne po jednání stranických orgánů a poslaneckého klubu, který Rusnok slíbil navštívit.

Bárta po schůzce s Rusnokem upřesnil, že VV mají zájem diskutovat s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem, například o kvalitě potravin na trhu. S ministrem dopravy Zdeňkem Žákem by chtěla strana probrat mimo jiné dostavbu dálnice D1. Bárta sám byl jistou dobu ministrem dopravy.
 

Ministr vnitra Martin Pecina by zase měl VV odpovídat na otázky spojené s personálními změnami v policii v poslední době. Strana od svého odchodu z minulé vlády premiéra Petra Nečase (ODS) ostře kritizuje odchod bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho, který se do funkce dostal v době, kdy vnitro vedl tehdejší předseda VV Radek John.

VV prohlašují, že nepodpoří jakoukoliv vládu založenou na podpoře stojedničkové většiny bývalé vládní koalice. Bárta dnes při příchodu za Rusnokem zdůrazňoval, že není možné připustit návrat místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska na ministerstvo financí. Nejčistším řešením by podle strany bylo rozpuštění Sněmovny a předčasné volby. Sněmovna o rozpuštění hlasovala minulou středu. ČSSD ale pro svůj návrh nezískala dost hlasů.
 

Už v neděli o možné podpoře Rusnokovy vlády jednala na zámku v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem šéfka poslaneckého klubu VV a Bártova manželka Kateřina Klasnová. Po schůzce kabinet pochválila za to, že podle ní nebrání vyšetřování politických kauz. Uvedla také, že o podpoře VV pro úřednickou vládu strana definitivně rozhodne až na schůzi vedení 6. srpna.

Úřednická vláda by měla podle ní přispět ke zklidnění politické situace a nepouštět se do schvalování problémových velkých zakázek. Zeman ji prý ujistil, že Rusnokův kabinet nebude rozhodovat o tendru na dostavbu jaderné elektrárny Temelín.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688