BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  18.07.2013 07:50:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, S, ZLATA, ROPY

Šéf americké centrální banky (FED) Ben Bernanke řekl ve svém včerejším projevu před americkým Kongresem, že očekává snížení objemu kvantitativního uvolňování do konce letošního roku. Zároveň ovšem nezapomněl říct, že monetární politika zůstane uvolněná a FED bude reagovat na ekonomická data. Bernanke ve svém vystoupení před finančním výborem připomněl vysokou nezaměstnanost, kterou se zatím nedaří krotit podle předpokladů a stále poměrně nízkou inflaci. FED by se tak měl odhodlat k redukci QE až uvidí další zlepšení na trhu práce, to Bernanke očekává ve druhém pololetí letošního roku. Šéf FEDu byl velice opatrný při volbě svých slov a před ničím si nezavřel vrátka, naopak dodal, že může dojít ke změně tohoto plánu, změní-li se ekonomická situace v USA. Americká centrální banka bude stále sledovat hlavně trh práce a cenovou hladinu.

Podle ekonomické predikce FEDu by se míra nezaměstnanosti měla postupně snižovat. Do konce roku se očekává pokles na 7,2 procenta a rok 2014 by měl přinést 6,5 – 6,8 procenta. HDP by mělo v letošním roce expandovat o 2,3 – 2,6 procenta a v příštím roce zrychlit na 3,0 – 3,5 procenta.

Podle Béžové knihy vydávané FEDem rostla americká ekonomika v červnu mírným tempem. Dařilo se hlavně sektoru výroby, který expandoval ve většině částí Spojených států. Americkým společnostem rostly nové objednávky, dodávky i produkce.

Evropské  akcie v reakci na proslov šéfa FEDu uzavřely poměrně vysoko. Evropský index FTSEurofirst 300 posílil o 0,6 procenta na 1 198,30 bodu. Britský FTSE 100 uzavřel se ziskem 0,2 procenta a německý DAX vzrostl dokonce o 0,6 procenta.

Řecké vládě se v brzkých ranních hodinách podařilo získat dostatek hlasů v parlamentu ke schválení reformy veřejného sektoru, jejíž součástí je ztráta tisíce míst pro státní zaměstnance. Atény si přijetím nových reformních zákonů zajistily přísun další části finanční pomoci.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

•    10:30 Britské maloobchodní tržby
•    14:30 Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA
•    16:00 Projev Bena Bernankehov Kongresu před bankovním výborem
•    16:00 Philly Fed výrobní index
 

EUR/USD oslabil po projevu Bena Bernankeho a dokázalo prorazit krátkodobou trendovou linii. Trh nicméně zůstává bez jasnějšího trendu. Včerejší vývoj sice napovídá spíše medvědí převaze, ovšem trh stojí jak před Fibonacciho úrovní 50, tak extrémně silnou hladinou 1,30, kde se nachází klouzavý průměr 100 a Fibonacciho úroveň 38,2. Na 4hodinovém grafu je vidět myšlený konsolidační obdélník, který bude potřeba prorazit.

S&P500 se pořád drží v blízkosti historických maxim a chystá se znovu otestovat rostoucí trendovou linii. Na první pohled je patrné, že býkům dochází pára a jejich nadvláda v posledních dnech by se mohla dočkat korekce. O dnešním vývoji by tedy mohla rozhodnout reakce na trendovou linii.

Zlato včera otestovalo dlouhodobý trendový kanál a po odrazu uzavřelo silnou medvědí svíčkou. Naneštěstí trh nedokázal uzavřít pod Fibonacciho hladinou 23,6, což vznáší určité obavy. Oscilátory hovoří jasně ve prospěch medvědů pomocí divergencí. Při případném průrazu Fibo úrovně 23,6 je potřeba dávat pozor na krátkodobou trendovou linii společně s klouzavým průměrem 100.

Na trhu ropou probíhá tento týden konsolidace. Ropa by se během dnešní seance mohla přiblížit k modré trendové linii a otestovat její sílu. Vyznačený trojúhelník čeká na své proražení, které dodá trhu perspektivu k dalším pohybům. Momentálně se zdá, že býci ztrácejí sílu a cena by při případném průrazu trendové linie mohla korigovat k supportu 104,15.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688