BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  04.07.2013 06:35:00

Ranní komentář s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD a USD/CAD

Americká obchodní bilancevykázala v květnu deficit 45,03 miliard amerických dolarů, což je o 5 miliard více, než v dubnu. Vysoký deficit působí negativně na HDP a Goldman Sachs již snížilo predikci na růst HDP ve druhém kvartále z 1,8 na 1,6 procenta.

Egyptský prezident Mohammed Morsibyl v průběhu včerejšího odpoledne zbaven úřadu a opozice společně s armádou se ujaly dočasné vlády. Armáda upozornila svět, že v Egyptě proběhnou demokratické volby a nehodlá do budoucna uzurpovat státní moc. Trh s ropou se drží stále nad psychologickou hranicí 100,00 a je citlivý na zprávy z Egypta.

Guvernér japonské centrální banky (BOJ) Haruhiko Kurodapochválil během svého nočního projevu současnou agresivní monetární politiku, která prý vrátila Japonsku šanci na dlouhodobý ekonomický růst. Kuroda znovu zopakoval, že s touto politikou se bude pokračovat až do dosažení 2procentní inflace.

V dnešní seanci čeká trhy zasedání Evropské centrální banky a britské centrální banky. Podle odhadů se neočekává žádná zásadní změna a obě banky by měly zachovat úrokové sazby na 0,5 procentu. V Británii se bude čekat hlavně na komentář nového guvernéra Marka Carneyho. Ve Spojených státech se dnes slaví Den nezávislosti a jsou tedy zavřeny všechny banky. Dnešní obchodování by tak mohlo být o něco klidnější.

Dnešní seanci by mohly ovlivnit tyto zprávy:

·         11:00 Finální HDPeurozóny

·         13:00 Rozhodnutí o úrokové sazbě ve Velké Británii

·         13:45 Rozhodnutí o úrokové sazběeurozóně

·         14:30 Tisková konference ECB

·         Celý den – Státní svátek (Den nezávislosti) v USA

EUR/USDpodle odhadů zkorigovalo své ztráty a vrátilo se k psychologické hladině 1,30. Vzhledem ke státnímu svátkuUSA se dá dnes očekávat snížená volatilita. Trh bude pod vlivem pouze evropských fundamentů, nicméně by dnešní seance měla být opatrná před zítřejším NFP reportem. Z hlediska technické analýzy je trh stále v medvědím trendu. Potencionálním maximem by se pro býky mohla stát Fibonacciho hladina 23,6, kde je souběh s klesající trendovou linií. Trh je zralý na další oslabení a dlouhodobým cílem je hladina 1,2870.

 

 

GBP/USDvčera velmi silně prorazilo klesající trendový kanál a posílilo až k rezistenci 1,5270. Britské ekonomice se v poslední době daří a libra získává potenciál na posílení. Intradenní výhled není příliš pozitivní, do proražení zmiňované rezistence je bezpečnější spekulovat na pokles, zvláště díky skryté medvědí divergenci na MACD.

 

 

 

AUD/USDje momentálně silně trendový pár, kde otěže patří medvědům. Spekulovat na tomto páru na dlouhé pozice je extrémně riskantní a tak nezbývá než hledat příležitosti pro prodej. Na 4hodinovém grafu je stále viditelná býčí divergence, která by mohla přinést krátkodobé posílení. K mírné korekci se přidává i krátkodobý klesající klín, jenž značí chuť býků nakupovat. Případné posílení by mělo najít maxima na rezistenci 0,9247, případně na velmi silném odporu 0,94.

 

 

USD/CADprorazil během včerejška rostoucí klín a koriguje předchozí zisky. Trend je zde jasně býčí a očekává se další růst. Obnova trendu by se mohla objevit při reakci na Fibonacciho hladinu 23,6, nejpozději však u silného supportu 1,0422.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 16:41  NATGAS po zprávě EIA mírně roste X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:09  Cocoa na rekordních maximech X-Trade Brokers (XTB)
Čt 15:48  Trh práce v USA zůstává napjatý, ČNB opatrná (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688