Zastřešený rodinný dům za 3 týdny, je to možné?

Jana Brožková, 26.6.2013

Doba se mění, zrychluje, a s ní se mění a zrychlují i způsoby stavby rodinných domů. Jeden z nejnovějších stavebních systémů pro rodinné domy, SKELETSYSTEM GOLDBECK, umožňuje mít stavbu pod střechou již za 3 týdny. Navíc můžete souběžně stavět spodní i vrchní část domu, zemní práce jsou minimální, žádná ze stěn nemusí být nosná a problémem není ani komplikovaný terén či záplavová oblast.

Zrychlení hrubé stavby je u tohoto způsobu stavby umožněno zejména nosným skeletem stavby z prefabrikovaných železobetonových dílců. Montáž tohoto skeletu je totiž hotova za 2 dny. Dále se hned může pokračovat výplněmi stěn, které nemusí být nosné a mohou být z libovolného materiálu. Architekti i majitelé tak mají naprostou svobodu ve využití cihel, betonu, pórobetonu, skla, materiálů na bázi dřeva a podobně. Díky absenci nosné funkce stěn lze také výrazně akcentovat energetické hledisko a lehce vytvořit nízkoenergetický či pasivní dům.

 

Na rychlosti stavby se také projevuje suchý proces výstavby. Díky němu stavbu nezastaví déšť ani mráz a nepříznivé podmínky se nijak neprojeví ani na kvalitě hotové stavby. Zemní práce vyžaduje SKELETSYSTEM GOLDBECK zcela minimální. Stavba je podepřena bodově, stačí tedy vybetonovat několik základových patek a často není ani třeba odstranit skrývku.

 

 

Oproti jiným stavebním systémům je unikátní i možnost souběžně stavět spodní a vrchní část stavby. V momentě, kdy je dokončena montáž skeletu, lze současně řešit výplně stěn v přízemí a konstrukci střechy či výplně stěn dalšího podlaží. V případě potřeby je možné střechou i začít a na zbytku stavby pracovat již pod střechou. Přímo extrémní je pak rychlost stavby vícepodlažního rodinného domu s plochou střechou.

 

SKELETSYSTEM GOLDBECK je díky bodově podepřené základové desce ideálním řešením i pro komplikovaný terén či svažitý pozemek. Vyvýšením základní desky nad terén pak lze jednoduše a elegantně vyřešit i stavbu v záplavových oblastech.Tento způsob stavby navíc poskytuje oproti jiným vyšší ochranu proti radonu, zemní vlhkosti i spodní vodě.

 

Více informací na www.skeletsystem.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba