eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  05.06.2013 15:38:01

Stručná situace Wall Street: klesající opening 5.6.13

Středeční US seance bude navazovat na předchozí korekční trading, který v případě blue chips indexu DJIA přivodil zastavení/přerušení nebývalé série 20 pozitivních closingů za sebou v případě úterních obchodní dnů. Hlavním vlivem přetrvává pochybnost kolem působení stimulace FED v určité podobě a jistém časovém období.

Pro středeční session jsou k dispozici vydatné makroúdaje, které jsou vždy předzvěstí nejdůležitějších informací z trhu práce a nezaměstnanosti. Podle ekonomického kalendáře se tudíž dozvíme položky ve složení index hypoték dle MBA s číslem -11,5%, ADP Employment Index (počet vytvořených pracovních míst v privátním sektoru) za květen s výsledkem 135 tis. vs. očekávání 157 tis., produktivita práce za 1.Q. vyšla na 0,5% vs. předpoklad s číslem 0,5% a náklady na jednotku práce za 1.Q. činí -4,3% vs. očekávání 0,6%. Po otevření budou následovat tovární objednávky za duben s předpokladem 1,5% a květnový ISM Index ve službách s očekáváním 53,5 bodů. Celý soubor bude zakončen údajem o zásobách ropy a také Béžovou knihou FED s reportem 12 regionálních center FED o ekonomických podmínkách.

eurozóně byl vydán indikátor kompozitního PMI za květen s růstem na 47,7 bodů oproti dubnovému údaji 46,9 bodů, index služeb PMI činí 47,2 bodů vs. předchozích 47,0 bodů. Dále v tomto regionu byl vydán druhý odhad HDP za 1.Q. s výsledkem -0,2% mezikvartálně oproti -0,6% ve 4.Q.

Čínský HSBC PMI ve službách se pohnul za květen výše na 52,1 bodů vs. dubnové číslo 51,1 bodů, kompozitní index klesl na 50,6 bodů z 51,1 bodů. Spolu se smíšenými daty o Manufacturing index, se tak potvrzuje vliv obav ze zpomalování čínské ekonomiky.

Stratégové společnosti Credit Suisse potvrdili svoje mínění na akcie „overweight“ a vidí možnost růstu indexu SP 500 o cca 15%. Realizovali navýšení cíle bodového ohodnocení tohoto indexu na 1730 bodů z předchozích 1640 bodů pro konec roku 2013 a pro rok 2014 byl stanoven cíl 1900 bodů.

Neispirativním tradingem se představily asijské trhy a zejména japonské akcie klesly výrazněji. Jedná se o důsledek představení třetí části plánu premiéra Abeho o vyvedení Japonska z deflace. Celý plán má tři pilíře, konkrétně zlepšení produktivity v soukromém sektoru, reforma trhu práce a rozvoj nových trhů.

Hlavní US akciové indexy tak načínají další obchodní den následovně: DJIA -0,26%, Nasdaq Composite -0,24% a SP 500 -0,26%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 93,91 USD za barel a zlato je na ceně 1401,0 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3069.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 2,116%.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688