Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  05.06.2013 11:59:31

Skanska Reality koupila projekt od Orco Property Group

Skanska Reality, jeden z předních hráčů na místním trhu s novým bydlením, realizovala ve středu 22. května 2013 novou akvizici v Praze 10 – Strašnicích. Rezidenční projekt, doposud známý pod jménem „U Hranic“, koupila od společnosti Orco Property Group. V tomto roce se jedná již o druhou akvizici švédského developera zabývajícího se nízkoenergetickou výstavbou, před dvěma měsíci avizoval koupi projektu v Praze  3. Stejně jako v předchozím případě se obě smluvní strany dopředu dohodly, že nebudou zveřejňovat hodnotu transakce.

„Jsme rádi, že se nám daří naplňovat náš letošní cíl nákupu nových pozemků v nových, perspektivních lokalitách Prahy,“ řekl Mikael Matts, ředitel Skanska Reality. „Předpokládáme, že projekt U Hranic uvedeme na trh v první polovině roku 2014.“

Projekt s platným územním rozhodnutím v Praze 10 – Strašnicích o celkové rozloze 7 180 m2 je naplánován pro výstavbu 139 nových bytů. „Lokalita Prahy 10 patří dlouhodobě mezi nejpoptávanější v Praze, proto pevně věříme, že projekt vzbudí u našich klientů zájem,“ řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru Prodeje a marketingu Skanska Reality.

Skanska klade celosvětově důraz na ekologické stavění a v oblasti komerčního i rezidenčního developmentu u nás patří k lídrům. Administativní budova City Green Court v Praze 4 – Pankráci, kterou vyvinula Skanska Property a v níž sídlí Skanska Home Center*, má jako jedna z prvních kancelářských budov v České republice platinovou certifikaci LEED**.
Na své zkušenosti společnost navázala i v oblasti rezidenčního developmentu a v projektu Milíčovský háj – jih realizovala jeden z prvních bytových domů v Praze, který svými parametry splňuje kriteria pasivního domu.

* Skanska Home Center je moderní prodejní místo, ve kterém je možné vyřešit vše, co souvisí s novým bydlením, na jednom místě – od prvního kontaktu s realitním makléřem a hypotečním poradcem, přes konzultace bytového designéra, jednání týkající se dispozičních úprav a změn vybavení nového domova až po vyřizování záležitostí spojených se záručními závazky.

**LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) je mezinárodní systém certifikace zelených budov vyvinutý americkou organizací US Green Building Council (USGBC). Klasifikuje budovy podle toho, jak jejich návrh, proces výstavby a provoz zohledňuje šetrnost k životnímu prostředí.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688