TNBiz (TN.cz)
Podnikání  |  29.05.2013 15:04:59

Sháníte přivýdělek? Podívejte se, kde máte největší šanci

Podle údajů poskytovatele inzerce společnosti Annonce vzrostla během minulého měsíce nejvíce nabídka pracovních míst v oblasti služeb a gastronomie (+22 procent), druhý největší nárůst zaznamenal segment prací v dopravě (+16 procent) a pomyslnou bronzovou příčku obsadila poptávka zaměstnavatelů po pracovnících v oblasti výrobních a manuálních prací, kterých přibylo +16 procent.

Proti tomu pomalejší nárůst poptávky po zaměstnancích stále doprovází stavebnictví, které letos kvůli nepřízni počasí ožívá pomaleji než v předchozích letech.

Vedle nárůstu nabídky těchto pozic se sezona projevila i na poklesu počtu hledajících. V dubnu tak nabídka pracovních míst v segmentu služeb a gastronomie převýšila poptávku o 15 procent. Převis inzerce s nabídkou pracovního uplatnění však hlásil v dubnu podle Annonce také obor administrativa a obchod.

"Dubnová čísla, tedy začátek sezonních prací, jsou prvním nepřímým ukazatelem mírného snížení míry nezaměstnanosti. Naše data, zejména převisy nabídky nad poptávkou ve vybraných oborech, však ukazují i další potenciál pro zlepšení trhu s pracovními příležitostmi," říká analytik na segment práce Annonce Petr Langer. Podle jeho slov je však dobrou zprávou více míst v operativě a administrativě, protože v této oblasti se v době krize nejvíce propouštělo a také bylo nejvíce uchazečů na jedno pracovní místo.

Největší nepoměr mezi nabídkou pracovních pozic a počty uchazečů byl v dubnu podle statistik v segmentu výrobních a manuálních prací, včetně pozic ve stavebnictví. Tam připadali zhruba tři zájemci na jedno pracovní místo. Obdobně vysoký převis poptávky byl také v případě brigád a domácích prací.

"V tomto případě nejde pouze o sezonní vliv, ale o dlouhodobý trend, který se v době krize jen prohloubil. Lidem s nižšími příjmy často nestačí jejich mzdy z hlavního pracovního poměru, a hledají proto možnost dalšího přivýdělku, jako jsou brigády, domácí práce či příležitostné práce ve stavebnictví," zakončil analytik Petr Langer.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

04.04. 08:20  . . . ()
11.05. 11:02  Přivýdělek přes internet (Honza)
20.02. 22:54  Přivýdělek přes internet (Tomas)
15.11. 21:09  Přivýdělek (Janula01)
15.11. 13:46  Přivýdělek (janickaa)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688