Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  29.05.2013 09:28:15

Orco: Výsledky za 1Q rozporuplné, provozní zhoršení vs. růst čistého zisku, MVH 27.6. o emisi nových akcií

Orco včera zveřejnilo hospodářské výsledky za 1Q13. Tržby poklesly meziročně o 29 % na 23,1 mil. EUR, především v důsledku dalšího poklesu v developerském segmentu. To nebylo kompenzováno stejným poklesem nákladů, a provozní zisk se tak propadl o 53 % na 3,4 mil. EUR. Firmě na finanční úrovni výrazně pomohl pokles úrokových nákladů po loňské výměně dluhu za akcie a rovněž zisk z odkupu dluhu, a dostala se tak do zisku 4,1 mil. EUR (loni ztráta 4,8 mil.). Čistý zisk tak celkově vzrostl na 5 mil. EUR. Přestože celkový výsledek hospodaření zaznamenal zlepšení, negativně hodnotíme vývoj na provozní úrovni. Rovněž některé pozitivní položky na finanční úrovni se v budoucnu nemusejí opakovat.


Orco včera svolalo na 27. června mimořádnou valnou hromadu, která má na programu především zvýšení kapitálu firmy, a to po několika částech. První část je možnost emise 5 mil. akcií za účelem plnění nových akciových opcí a warrantů pro management. Druhá je možnost emitovat 6,7 mil. nových akcií, a to pouze do rukou akcionářů Gamala, Kingstown, Alchemy, Crestline a Stationway (J.F. Ott). Zde podotýkáme, že mezi příjemci nových akcií jsou jak firmy Radovana Vítka (Gamala a Crestline), tak akcionáři, kteří s ním nejednají ve shodě (Kingstown, Alchemy).

Emisní cena bude 2,25 EUR (cca 58,5 ). Třetí je právo emitovat 5 mil. akcií jako plnění existujících opcí a warrantů firmy. Konečně čtvrtá část je možnost emise 15 mil. akcií jako plnění plánované nové emise warrantů, které budou mít minimální konverzní cenu 2 EUR. Pokud budou body schváleny, celkově tak firma může emitovat cca 32 mil. nových akcií firmy (nyní 107 mil. akcií), přičemž akciový kapitál by stoupl z 216 na 279 mil. EUR.

Orco rovněž pořádá tento čtvrtek 30. 5. řádnou valnou hromadu. Ta však pravděpodobně proběhne pouze formálně, jelikož akcionáři Kingstown a Alchemy zažádali o odložení jejího programu. Tento program, včetně návrhu na jmenování 5 kandidátů R. Vítka do představenstva firmy, tak bude odložen na mimořádnou valnou hromadu 27.6.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688