BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  22.05.2013 07:44:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, USD/CAD

Na asijské trhy se vrátilo sebevědomí, poté co japonská centrální banka (BOJ) ujistila investory, že zatím neplánuje změny ve své monetární politice. Japonský akciový index Nikkei dosáhl 5 a půlletého maxima po ukončení dvoudenního zasedání BOJ. Centrální banka bude podle svých představitelů pokračovat v zavedené politice, kritiku sklidila BOJ za nevyjádření se k japonskému trhu s dluhopisy, který dosahuje vysokých hodnot. Japonská obchodní bilance byla negativně zasažena slabým jenem, který prodražil import zboží a bilance tak skončila v deficitu 764,365 miliard jenů. Hodnota exportu se ve srovnání s březnem nezměnila.

Trhy dnes čeká vystoupení šéfa FEDu Bena Bernakeho, který promluví v americkém kongresu o budoucnosti kvantitativního uvolňování. Od Bernankeho se očekává mlžení a nejasné vyjádření k budoucnosti programu. Podle některých vyjádření členů bankovní komise FEDu (FOMC) by v nejbližší době mělo dojít k rozhodnutí o postupném snižování stimulační částky ze současných 85 miliard dolarů.

Britská centrální banka (BoE) dnes zveřejní zápis ze svého posledního jednání. K žádným zásadním změnám v politice banky nedošlo, a tak se čeká na příchod nového guvernéra Marka Carneyho, který v úterý prohlásil, že Evropa potřebuje „velké reformy“, jinak ji čeká dekáda stagnace.  Rovněž zdůraznil, že Evropa by se měla podívat na japonský měnový experiment vedoucí k podpoře růstu. Británie včera zveřejnila nižší inflaci, čímž se Carneymu otevřel prostor pro vlastní „měnové experimenty“ v pozici šéfa BoE, do nějž usedne již za dva měsíce. Británie také zveřejnění v 10:30 dubnové maloobchodní tržby. Investoři dnes budou také sledovat summit Evropské rady v Bruselu. Jednat by se mělo o daňové politice a způsobu vybírání daní.

EUR/USD pokračuje v cestě korekčním kanálem. Skrytá býčí divergence zůstává v platnosti a vrchol denní seance by se mohl nacházet u Fibonacciho hladiny 38,2. Případné proražení této rezistence by na trhy uvrhlo krátkodobou býčí náladu a čekalo by se na reakci na Fibonacciho hladině 50. Bude-li eurodolar pokračovat medvědím trendu, tak bychom dnes mohli být svědky proražení supportu 1,2911.
 

eur/usd


GBP/USD se obchoduje v klesajícím trendovém kanálu a razí si cestu dolů. Momentálně se nacházíme u dolní linie kanálu a případný dobrý výsledek maloobchodních tržeb by mohl GBP/USD posunout k rezistenci Fibonacciho hladiny 23,6. Střednědobě však tento pár zůstává v negativním výhledu.
 


USD/JPY pokračuje v posilování a je podporováno rostoucí trendovou čarou.  Hlavním supportem pro dnešní obchodování je hladina 102,0, která by měla trh v případě proražení trendové čáry podržet.
 

usd/jpy


USD/CADvytvořil na 4hodinovém grafu formaci rostoucího trojúhelníku a je třeba počkat na jeho proražení. V případě proražení nahoru, stojí nad trhem dlouhodobá klesající trendová čára. Jako bezpečnější scénář se tedy jeví průraz dolů a mírné posílení kanadského dolaru.
 

usd/cad

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688