BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  15.05.2013 08:15:00

EURO dostalo zelenou k oslabování

Importní ceny v USA v dubnu nečekaně klesly o 0,5 procenta. Zlevnila hlavně cena ropy, což je pozitivem pro americké domácnosti a také ukázkou benigní inflace. Dubnový propad je největší od loňského prosince. V meziročním srovnání klesly importní ceny o 2,6 procenta. Importní ceny očištěné o cenu ropy klesly o pouhé 0,1 procento. Exportní ceny klesly meziměsíčně o 0,7 procenta a propadly se tak nejvíce od posledního června. Tento výsledek zachovává prostor pro tamní centrální banku k udržení rozvolněné monetární politiky.

Francouzská ekonomika upadla do třetí recese za poslední 4 roky. Hrubý domácí produkt kontraktoval v prvním čtvrtletí letošního roku o 0,2 procenta a navázal na 0,2 procentní propad z posledního čtvrtletí 2012. Dnešní výsledek je zklamáním, protože ekonomové spekulovali o 0,1 procentní kontrakci. Radost z výsledku nemá hlavně tamní prezident Francois Hollande, který je v poslední době velmi kritizován za svou hospodářskou politiku. Ve Francii hledá zaměstnání více než 3,22 milionu obyvatel a ekonomická recese s největší pravděpodobností tomuto číslu neulehčí.

Německá ekonomika se jen tak, tak vyhnula recesi. Dnešní výsledek HDP za první kvartál ukázal pouze 0,1 procentní růst, místo predikovaných 0,3 procent. Výsledek za poslední kvartál 2012 byl revidován k horšímu na kontrakci o 0,7 procenta. Německo za špatný výsledek obviňuje hlavně špatné počasí, které zpomalilo sektor stavebnictví. Největší ekonomiku Evropy zachránily před recesí výdaje domácností. V meziročním srovnání se ekonomika propadla o 0,2 procenta.

EUR/USD ztrácelo v průběhu asijské seance a vzhledem k hospodářským výsledkům Evropy pravděpodobně naváže na pokles i během evropské seance. Medvědí trend na 4hodinovém grafu ohraničuje klesající trendový kanál. Nejbližší support se nachází na hladině 1,288.
 


Ropa se dle očekávání dostala z konsolidačního pásma a během asijské seance se obchodovala pod trendovým kanálem a hladinou 94,5. Naváže-li evropská seance na medvědí sentiment, tak lze očekávat testování supportní hladiny 93,5 a následný pullback k rezistenci 94,5. Udrží-li se ropa i v průběhu dnešní seance pod kanálem, tak to bude jasný signál o novém medvědím intradenním trendu.
 


GBP/USD se nachází v jasném medvědím intradenním trendu, jeho průběh ohraničuje strmý klesající trendový kanál. V průběhu dnešní seance dojde velmi pravděpodobně k testování Fibonacciho hladiny 23,6, která je v konfluenci s kulatým číslem 1,52. Tam by mohli medvědi narazit na odpor. Pozor však na dnešní fundamentální události z Velké Británie (míra nezaměstnanosti a inflační report), které by mohly zahýbat trhem.
 

GBP/USD

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

20.10.2020Ant Group dostal zelenou k IPO v Hongkongu Research (J&T BANKA)
13.11.2013Díky propadu libry se euro dostalo k S/R úrovni 0,8450 Martin Bělohradský (Kurzy.cz)
05.12.2012Pár EUR/USD se dostal k silné rezistenci Martin Bělohradský (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688