BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  10.05.2013 08:15:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, USD/JPY, GBP/USD a ZLATA

Během dnešní seance bude probíhat zasedání skupiny G7. Ve velké Británii se tak sejdou centrální bankéři a ministři financí z Kanady, Francie, Německa, Itálie, Japonska, Británie a USA. Během dnešního programu by se mělo probrat, co nového mohou centrální banky dělat pro globální podporu ekonomiky.

Německý ministr financí Wolfgang Schaeuble včera na globální investiční konferenci varoval, že centrální banky svými ekonomickými stimuly způsobují obrovský problém a země by se měly spojit ve snaze snížit světovou likviditu.
Britský ministr financí George Osborne řekl, že země klubu G7 potřebují najít cestu k obnově ekonomického růstu.

Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA klesl na 5 a půlleté minimum a ukázal, že trh práce je zatím odolný vůči úsporným programům. Počet žádostí klesl minulý týden o 4 000 na sezóně upravených 320 000. Počet Američanů dlouhodobě pobírajících podporu v nezaměstnanosti klesl o 27 000 na 3,0 miliony, jde o nejlepší výsledek od května 2008.

Velkoobchodní zásoby v USA vzrostly v březnu o 0,4 procenta a mírně tak překonaly 0,3 procentní odhad. Velkoobchodní tržby však neočekávaně klesly o 1,6 procenta a šlo tak o největší propad od března 2009.

EUR/USD dokázalo včera prorazit formaci rostoucího klínu a svůj propad zastavilo před supportem 1,30. Proražením této hladiny by se na denním grafu mohl vytvořit prostor pro další oslabování.
 


 

Na hodinovém grafu eurodolaru je dobře viditelné silné oslabení ze včerejšího večera. Dnešní seance by se tak intradenně mohla spíše potýkat s konsolidací, protože úrovně 1,305 a 1,30 již několikrát trh na nějakou dobu zbrzdily. Bezpečnou příležitost by se dalo hledat při proražení supportu 1,30 a na následném „pullbacku“ k této hladině.
 


USD/JPYkonečně prorazilo magickou hladinu 100 a pokračuje v posilování. Pro tento pár jde o zásadní věc, protože de facto od 5.dubna konsolidoval ve vyznačeném obdélníku. Proražení rezistence 100 otevřelo prostor k posilování a zároveň by tato hladina mohla zafungovat jako support.
 


USD/JPY se na H1 pravděpodobně chystá ke korekci svého předchozího proražení. Oscilátory naznačují, že jsme ve velmi překoupené poloze a cena by se tak mohla vrátit k supportu 100 a začít znovu posilovat.
 


GBP/USD  během včerejší seance přineslo proražení středové trendové čáry a své oslabení logicky zpomalilo u Fibonacciho hladiny 38,2. Pro dnešní vývoj bude zásadní reakce právě na tuto hladinu. Trendový kanál na stochastickém oscilátoru značí mírné posilování. Není však vyloučeno, že se trh v závěru týdne vydá testovat dolní hranu trendového kanálu.
 


Zlato přichystalo zajímavou příležitost pro obchodníky milující tzv. „breakout strategie“. Trh viditelně a delší dobu konsoliduje a čeká se na proražení jedné z hladin. Opuštění této zóny by mělo znovu rozpohybovat zlato.
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 15:21  Americký průmysl stagnuje ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út 15:03  Počet zahájených staveb nových domů klesl (16.4.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688