eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  09.05.2013 15:38:14

Stručná situace Wall Street: opening 9.5.13 a lehký time-out

Po uplynutí poloviny týdne se nadále indexy udržují v dobré kondici, když aktuální momentum na trzích vytváří podpůrné podhoubí pro zatím solidní zhodnocovací proces investic. Jenom pro dokreslení jsou zatím blue chips index Dow Jones Industrial Average od začátku t.r. silnější o 15,24% a širší index Standard and Poor´s 500 zhodnotil o 14,46%.

Čtvrteční obchodní US seance může disponovat v rámci kursotvorných impulsů zřejmě nejvýraznějšími makrodaty týdne, neboť podle ekonomického kalendáře jsou na programu úvodní požadavky v nezaměstnanosti Initial Claims s výsledkem 323 tis. (nejnižší od roku 2008) vs. očekávání 336 tis. Pokračující požadavky činily 3,01 mil. vs. předpoklad 3,019 mil. Po otevření trhů budou následovat velkoobchodní zásoby za březen s odhadem 0,3% a zásoby plynu.

Do koloritu informací lze ještě zařadit Bloomberg Consumer Comfort Index, oznámení US Treasury o realizacích aukcí státních cenných papírů s maturitou 3M, 6M a 30Y a vystoupení zástupců FED Ch. Plossera a J. Lackera.

V rámci pokračující již de facto třetí třetiny sezóny hospodářských výsledků se dozvíme bilance např. firem AES Corp., Alon USA, Apache, Dish Network, Dean Foods a v after hours to budou mj. Allscripts, Dillards, Nvidia, Priceline.com.

Španělsko uskutečnilo aukční prodej vládních dluhopisů v objemu 4,57 mld. EUR, což bylo více než stanovený cíl. Třileté bondy byly umístěny na trhu s výnosem 2,247% a obligace s 5Y splatností nesou výnos 2,789%. Také bondy s maturitou v roce 2026 mají výnos 4,336%, takže výpůjční náklady na dluhovou službu klesly ve všech případech.

V korporátní sféře se hovoří o možné akvizici společnosti Facebook (FB) ve vztahu k izraelské firmě Waze a transakce může mít objem mezi 800 mil. až 1 mld. USD.

Hlavní US akciové indexy tak vstupují do tradingu s následujícími stavy: DJIA -0,10%, Nasdaq Comosite -0,10% a SP 500 -0,12%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 95,92 USD za barel a zlato je na ceně 1459,90 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3102.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,809%.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688