Josef Trnka (TPS)
Politika a události  |  28.04.2013 13:20:06

Paroubek je na straně Ústavy.

 

Řekl to v dnešní Partii na Prima family, kdy s místopředsedou KSČM Pavlem Kováčikem komentovali spor prezidenta Miloše Zemana a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. V praxi to ovšem znamenalo, že je na straně páně ministra, protože ten v Paroubkově interpretaci podle Ústavy velvyslance navrhuje. Šéf Lev 21 to doprovodil ještě poznámkou, že neví zda paní Klausová je dostatečně prověřená a zda má potřebnou certifikaci pro znalost cizích jazyků. 

Jinak v průběhu debaty dnešních protagonistů nebylo možné přehlédnout jistou hořkost v Paroubkově vyjadřování, zejména k Zemanovi, ČSSD nebo k zájmu médií o politický subjekt, jehož je předsedou. Vedle něho působil Kováčik uvolněněji, jeho hodnocení byla také méně radikální, což se však netýkalo současné politické situace v zemi. Podle něho to ještě nikdy to nebylo tak hrozné, čemuž naopak Paroubek oponoval konstatováním často to bylo tak špatné jako teď. Souběžně ovšem tvrdil, že výsledky jsou slabé, protože premiér je slabý a Miroslava Kalouska označil za účetního, i když mu neupřel, že jako osobnost ve vládě jasně vyčnívá.  Na moderátorovu otázku proč tedy vláda tak dlouho přežívá, reagoval zástupce komunistů bonmotem, že za pomoci volných radikálů se koaliční poslanci, bojící se předčasných voleb se řídí heslem každý nový den dobrý.

Přísně objektivně vzato však hodnocení vládnoucí koalice ze strany diskutujících favorizovalo evidentně sociální oblast, nicméně pověsti slabé, rozhádané vlády zcela zásadně odporuje fakt, že co si umínila prosadit, to se jí prosadit podařilo. A to se ani nemuseli spojovat s Marťany. Na druhé straně jejím schopnostem v ekonomické sféře nesvědčí, jak zmínil předseda LEV 21, že ač ukazatele Německa, Rakouska, Polska a Slovenska vykazují stoupající trend, Česka nikoli. Nacházíme se ve stejném regionu a dopadá na nás stejná globální krize. Konec konců, i neustále klesající kurz koruny je "pozoruhodný,"  v situaci, kdy můžeme být hrdí na rating, jaký nám renomované agentury přisuzují.

Další informace a zajímavosti  zde, například fotografie sledující vývoj přírody v opožděném jaru

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688