TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  26.04.2013 14:13:30

Politici vám vlezou do chytrých telefonů a tabletů, první vlastní aplikaci má ODS, další přibudou

ODS je v současnosti jedinou parlamentní politickou stranou, která aplikaci pro chytré telefony a tablety používá. Její pilotní verzi, která nabízí vedle současného programu Agenda 2014 i informace o aktuálním dění ve straně, představila tento pátek. Občanští demokraté si od ní také slibují moderní a rychlou komunikaci s členy strany.

 

"Aplikace postupně nabídne i další funkce pro členy ODS a sympatizanty strany. Krok za krokem rozšiřujeme možnosti, jak mohou členové získávat informace o životě ODS," popsal hlavní manažer ODS Jan Kočí.

 

Prvenství na politické scéně celkově však ODS slavit nemůže. Už během prezidentské volby například této formy komunikace s občany využíval kandidát ČSSD Jiří Dienstbier. A právě sociální demokracie by se také mohla do světa chytrých telefonů a tabletů brzy vydat. V současnosti však především sází na své internetové stránky a sociální sítě.

 

"Sociální demokracie kontinuálně pracuje na rozvoji a vývoji své online komunikace, považujeme ji za velice důležitý komunikační kanál spolu s našimi členy, sympatizanty, voliči i veřejností," řekl mluvčí ČSSD Martin Ayrer. "Nelze vyloučit, že v nejbližší době přijdeme i v oblasti aplikací s inovací naší komunikace. Více bych nechtěl v tuto chvíli prozrazovat," dodal.

 

Na spadnutí už je ale třeba už nyní aplikace TOP 09. "TOP 09 na svoji vlastní aplikaci pracuje, bude orientovaná především na infografiku. První z připravených infografik, zaměřenou na hazard, jsme již představili našim fanouškům na Facebooku," potvrdila jejich mluvčí Alžběta Plívová.

 

A novou komunikační éru nechtějí promeškat ani KSČM či strana LIDEM. Podle mluvčí komunistů Veroniky Žižlavské v současnosti totiž KSČM vytváří novou koncepci své elektronické komunikace, v rámci které se i aplikace pro moderní telefony dost možná objeví. V nejbližší době to však zřejmě ještě nebude.

 

"O této formě komunikace s voliči a prezentace naší strany v současné době také uvažujeme," doplnil mluvčí LIDEM Miloš Skácel. Naopak o využití této komunikace zatím neuvažují třeba Věci veřejné.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688