BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  24.04.2013 06:55:00

Ranní přehled nejdůležitějších událostí z finančních trhů

Centrální banka Japonska (BOJ) zachovala svoji monetární politiku na stejné koleji, na které jela dosud. Cílem je dosažení 2 procentní inflace v příštích dvou letech, pomocí masivního stimulačního programu. Zatím se však jeví, že plán o růstu inflace nebude naplněn, protože například japonské spotřebitelské ceny v březnu klesly o 0,5 procenta v meziročním měření.

BOJ má však ve svém čele Haruhiko Kurodu, muže který je odhodlaný svůj cíl splnit za jakoukoliv cenu. Tento měsíc prohlásil, že BOJ napumpuje do ekonomiky více 1,4 miliardy amerických dolarů a tím se dokáže zvýšit inflaci.

Měnový pár USD/JPY ani na podruhé nezvládl překonat rezistenci 100 a zatím to vypadá, že má namířeno k supportu 96,59. Trh se z dlouhodobého hlediska připravuje na překonání magické hranice 100, která by však mohla ještě několik dnů zůstat neohrožena a iniciativu by alespoň intradenně převzali medvědi.
 


Americký trh práce včera dostal příjemnou zprávu, když počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl o 16 000 na sezóně upravených 339 000. Ekonomové očekávali 351 000 žádostí. Díky pozitivním číslu z trhu práce se podařilo americkému akciovému trhy zakončit v černých číslech již pátý den v řadě.

Z dnešních makroekonomických dat budeme sledovat hlavně dosaženou výši HDPUSA za první tři měsíce letošního roku. Aktuální odhady analytiků mluví až o možném 3 procentním mezikvartálním růstu.

Výsledky HDP budou pečlivě sledovat i obchodníci s ropou, která již opět získala to, co v minulotýdenním výprodeji ztratila. Právě ekonomické výsledky země, která je největším konzumentem této suroviny, mohou výrazně ovlivnit její další vývoj.

Včera data HDP zveřejnila rovněž Velká Británie, jejíž ekonomika v prvním čtvrtletí 2013 vzrostla o 0,3 procenta, čímž se vyhnula recesi, na což přirozeně reagovala libra růstem.

Zlato včera dosáhlo svého 10denního maxima, růst byl podpořen oslabeným dolarem a stagnující cenou ostatních komodit. Dobrou náladu také podpořila zpráva Mezinárodního měnového fondu o Rusku a Turecku, tedy zemích, které se rozhodli zvýšit své zásoby této komodity.

Zlato dokázalo překonat první významnou rezistenci Fibonacciho hladiny 23,6 a míří k hladině 38,2, která se nachází u ceny 1 500. Kolem této hladiny se očekává vyčerpání této korekce, které jak se zdá dochází dech už nyní. Oscilátory by už chtěly opustit přeprodanou polohu a vyplatí se tak počkat na potvrzení o pokračování trendu a reakci na vyznačené rezistence.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688