Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Osobní finance  |  24.04.2013 19:38:23

OVB Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí 2013 se stala Komerční banka

Nejvstřícnější bankou za čtvrtletí roku 2013 se stala Komerční banka. Tato banka získala nejvyšší hodnocení 70,21 procent. Za vedoucí Komerční bankou se umístila Fio banka, která si uchovala svou pozici z předchozího čtvrtletí a získala 69,27 procenta. Třetí nejlepší hodnocení zaznamenala jen s těsným odstupem UniCredit Bank s 68,95 procenty. OVB Vstřícná banka také poprvé vyhlašuje OVB Nejvstřícnější banku Handicap Friendly, kterou se stala Česká spořitelna s 85 procenty.

Komerční banka zaznamenala rekordní úspěch

Komerční banka poskočila oproti poslednímu čtvrtletí loňského roku ze čtvrtého na první místo. Její hodnocení se zlepšilo oproti předchozímu čtvrtletí o 0,46 procentního bodu. Oproti prvnímu čtvrtletí loňského roku se však jedná již o růst o celé 2 procentní body. Je tedy zřejmé, že její zlepšení vychází z dlouhodobého ratingu této banky, která své hodnocení posiluje již více než rok. Teprve nyní se však umístila tato banka na nejvyšší příčce a získala tak jako první z největších bank v ČR titul OVB Nejvstřícnější banka pro I. čtvrtletí roku 2013.

Za povšimnutí stojí zejména zvýšení hodnocení této banky v kategorii poplatků a přehlednosti sazebníků. Jako jedna z mála bank dokázala tato velká banka zvýšit své hodnocení o 0,12 procentního bodu. Vyšší nárůst hodnocení zaznamenala tato banka u odborné poroty, kde se její hodnocení zlepšilo o 2,31 procentního bodu.

Hana Fojtová, produktová analytička společnosti OVB Allfinanz, a.s. komentuje kroky banky takto: "Nový Program KB Rodina umožňuje získat při splnění podmínek slevu za vedení účtu. Dříve byl program v podstatě jen pro manžele, nyní se mohou zapojit i další členové rodiny. Společně plní podmínky Programu a všichni pak na svých účtech získávají dosaženou slevu za vedení účtu. Je to vlastně ocenění klientů za využívání služeb banky. Čím více jich mají, tím vyšší je sleva. Program doplňuje koncept Moje odměny."

K úspěchu Komerční banky přispělo zrušení poplatku za vedení hypotečního úvěru a spotřebitelského úvěru. Připomínáme, že tento poplatek byl označen v anketě jako druhý nejabsurdnější. Banka také dokazuje, že je možné mít účet bez poplatků, čímž banka reaguje na náskok své konkurence. Banka tak dokazuje, že jako jedna z mála velkých bank dokáže naslouchat názorům a náladám svých klientů.

Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor finančního serveru Mesec.cz komentuje kroky banky takto:         "Komerčka si chce udržet stávající klienty, proto našla způsoby, jak mít účet bez poplatku. Chvályhodné, ale v podstatě jde o očekávanou reakci na nabídku konkurence."

Zejména z pohledu veřejnosti hraje svou roli nepřehlédnutelná, poměrně masivní reklamní kampaň Komerční banky na hypoteční produkty či produkty pro podnikatele a další skupiny klientů.

Fio banka zůstává druhá

Fio banka, která se může pyšnit titulem OVB Nejvstřícnější banka za rok 2012, si zachovala druhé místo i v tomto čtvrtletí. Aktivita této banky nebyla v uvedeném období tak silná jako v minulých čtvrtletích. Přesto můžeme uvést některé novinky, které banka svým klientům přinesla.

V prvním čtvrtletí roku 2013 banka představila nové možnosti v investování přes chytré telefony – aplikaci Smartbroker. Banka také podporuje zvyšování vzdělanosti v investování v rámci programu Student broker. Jde o virtuální investování, kde si účastníci mohou vyzkoušet, jak to funguje. Bance se také podařilo zvýšit počet svých klientů na 250 tisíc. Bezkontaktní platební kartu nyní nabízí banka klientům zdarma.

 

"Nejvstřícnější banka roku 2012 začala nový rok technickými inovacemi, novou mobilní aplikací pro investování a také zavedením bezkontaktních plateb. Počet klientů se zakulatil na počtu 250 tisíc, což je pro malou českou banku jasný úspěch," komentuje kroky banky Jan Klička, reaktor Deníku.

 

UniCredit Bank nepřekvapila

UniCredit Bank klesla z prvního místa v předchozím čtvrtletí na třetí místo v prvním čtvrtletí tohoto roku. Hodnocení se této bance mírně snížilo, což jí stačilo na třetí místo. UniCredit Bank zaujala v prvním čtvrtletí především zvýhodněním svých dosavadních produktů a další orientací na zajímavé cílové skupiny svých klientů, se kterými to banka umí.

UniCredit Bank se aktivně zapojila do současné vlny slučování a refinancování úvěrů svým produktem Presto půjčka se zajímavým bonusem až 3500 korun. Dále rozšířila banka výhody svých kreditních karet ve spojení s nákupem pohonných hmot a dalších bonusů. Za povšimnutí stojí také zvýhodnění vkladových produktů o účet pro děti do 15 let, kde banka nabízí výběry z bankomatů zdarma a zajímavé úročení až 2 procent u vkladů do 30 tisíc korun.

www.vstricnabanka.cz


Přečtěte si také:

05.05.2015GEEN Nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)
05.02.2014Nejvstřícnější bankou za rok 2013 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688