eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  11.04.2013 15:39:21

Stručná situace Wall Street: nedostačující opening 11.4.13


Čtvrteční US obchodní den bude navazovat na zatím třetí v řadě pozitivní seanci za sebou, která byla navíc spojena s reportem FOMC Minutes o dalších úmyslech FED v oblasti aktivity odkupu aktiv, tedy známé QE3. Trhy využily danou příležitost k dalšímu překonání rekordních maxim na indexech DJIA a SP 500.

Důležitou součástí dnešního tradingu jsou makrodata ve složení pravidelných úvodních požadavků v nezaměstnanosti Initial Claims s výsledkem 346 tis. vs. očekávání 365 tis. a pokračující požadavky činily 3,079 mil. vs. předpoklad 3,058 mil. V případě hlášení importních cen vyšlo číslo -0,5% vs. odhad poklesu o -0,5% a exportní ceny -0,4% byly rovněž na pořadu. Po otevření trhů přijdou na řadu zásoby plynu. Dalšími informacemi jsou ještě Bloomberg Consumer Comfort Index a oznámení US Treasury o realizace aukcí vládních dluhových produktů se splatnostmi 3M, 6M, 5Y TIPS, 30Y Bond.

Také se na scéně objeví řečníci z řad reprezentantů FED, konkrétně president Philadelphia FED Plosser v Hongkongu a šéf St. Louis FED Bullard. Oba mj. podporují variantu redukce míry nákupů aktiv FED.

Japonský index Nikkei 225 skončil obchodování s 2% růstem na nejvyšším stavu od července 2008, jelikož Bank of Japan pokračuje v agresivní uvolňovací politice, která pohání trhy.

Podle automobilky General Motors (GM) bude roční míra prodejů autAfrice stoupat téměř o 20% na 2 mil. vozů během příštích dvou let, když zejména střední vrstva bude nahrazovat své motorky a další vozítka za nová auta. GM prodal v Africe 180 tis. aut v minulém roce a nyní se zaměří zejména země ve střední části Afriky, kde jsou velké příležitosti. Podle China Association of Auto Manufacturers rostly prodeje aut během března o 13,3%. Během měsíce zaznamenaly německé a korejské firmy prodejní zisky přesahující 20%, zatímco ty japonské vykázaly pokles o 17,8% v důsledku protijaponských nálad.

K problematice čínských devizových rezerv lze uvést, že v 1.Q. zaznamenaly nárůst o 130 mld. USD na fantaskních 3,44 bil. USD, což je největší růst za kvartál za téměr 2 roky. Přítok rezerv pomohl růstu kreditů, když celkově nové financování rostlo o 58% meziročně na 6,2 mld. CNY (1 bil. USD). Bankovní půjčky byly o 16% výše.

Řecká nezaměstnanost se znovu zdvihla na nový rekord 27,2% za leden t.r. oproti předchozí úrovni 25,7%, když ekonomická deprese v zemi je evidentní. Ovšem alarmující je počet mladých lidí bez práce a to 59,3% vs. 51% v roce předchozím.

Hlavní US akciové indexy startují do tradingu s těmito stavy: DJIA -0,01%, Nasdaq Composite  -0,29% a SP 500 -0,06%.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 94,13 USD za barel a zlato je na ceně 1558,90 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3086.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,798%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688