eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  28.03.2013 09:36:21

Stručné shrnutí US trhů dne 27.3.13 – smíšený závěr, kyperský problém


Středeční obchodní den nezačal příliš dobře a indexy reflektovaly poněkud zjitřenou atmosféru z kyperských, resp. dluhových problémů eurozóny a politické nejistoty v Itálii, kde se zřejmě nepodaří v dohledné době sestavit životaschopnou vládní koalici.

Do tradingu neměly šanci promluvit makrodata, která vyšla pouze od National Association of Realtors v podobě čekajících prodejů domů za únor s číslem -0,4% vs. očekávání růstu o 2,0%, když revize v předchozím měsíci přinesla cifru +3,8%. Spíše byla patrná aktivita zástupců FED, jmenovitě šlo o na sobě nezávislá vystoupení prezidenta Boston FED Rosengrena, presidentky Cleveland FED Pianalto, presidenta Minneapolis FED Kocherlakoty a prezidenta Chicago FED Evanse.

Další průběh trhů zaznamenal stáhnutí ztrát a spíše tedy smíšený závěr, když stálou podporu trhům poskytuje aktivita a měnová politika US centrální banky FED (spolu s dalšími centrálními bankami světa) a US akciový trh de facto již vstoupil do pátého roku trendového růstu s tím, že hlavní indexy jsou od počátku t.r. v plusu v řádu 8%-11%.

Hlavní US akciové indexy tak do závěru finišovaly a skončily na těchto stavech: DJIA 14526,16 bodů (-0,23%), Nasdaq Composite 3256,52 bodů (+0,12%) a SP 500 1562,85 bodů (-0,06%). Tento širší index tak zůstává na dohled svého rekordního maxima z října 2007 a včera za ním zaostal jen o 2,30 bodů.

Index volatility VIX na CBOE zastavil svůj pokles na hranici 13,15 USD, tj. +0,38 USD, resp. +2,98%.

Čtvrteční obchodní den je v USA současně posledním dnem provozu burz v tomto týdnu, neboť v pátek je svátek Good Friday a tudíž účast investorů na trhu nebude zřejmě nijak dramaticky aktivní. Ovšem program makrodat může přispět do scénáře průběhu seance. Obsahovými položkami makroúdajů jsou úvodní požadavky v nezaměstnanosti Initial Claims s očekáváním 338 tis. (pokračující požadavky mají činit 3,040 mil.), dále to bude US HDP za 4.Q. s předpokladem mírného růstu o 0,3% a HDP Deflator se čeká s růstem 0,9%. Po otevření trhů se ještě čeká ukazatel Chicago PMI s číslem 56,5 bodů a zásoby plynu. Dalšími informacemi budou Bloomberg Consumer Comfort Index, oznámení Treasury o realizaci aukce vládních dluhových instrumentů se splatností 3M, 6M, 52W a 7Y. Dále ještě FED Balance Sheet a Money Supply.

Asijské trhy dnes směřují do minusových teritorií a Nikkei 225 je -1,12%, HangSeng je -1,18% a Shanghai Composite klesá o -2,5%.

Evropě se dnes v 11,00 hod. otevřou kyperské banky a budou uplatňovány restrikce na transfery peněz i výběry z ATM.

Indikace US futures naznačují rovněž jistý zbystřený stav na trzích směrem k opatrnosti a DJIA je +8,0 bodů, Nasdaq 100 +1,50 bodů a SP 500 -1,10 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688