Mediafax (Mediafax)
Investice  |  13.03.2013 06:05:07

Přežijte den se 100 Kč: Buřtguláš vám zvedne náladu


Nejdůležitějším pravidlem, které je potřeba dodržet, je neplatit za služby, ale platit za zboží. To znamená, čím více si toho vyrobíte sami, tím lépe.
 

Druhým pravidlem je, že vydatné by měly být hlavně snídaně a obědy. K večeři už pak stačí jen polévka. Samozřejmě ale musíte zohlednit, jakou jste za den vydali fyzickou námahu.

Předpokládáme, že ne všechno je potřeba kupovat nově. Například koření, olej nebo máslo má doma víceméně každý.
 

SNÍDANĚ
 

Dnešní den začneme pudinkem. Potřebujeme jeden balíček pudinku v sáčku, 60 g cukru, půl litru mléka a půl balíčku dětských piškotů.
 

Ve studeném mléce rozmícháme puding s cukrem a vaříme do zhoustnutí. Poté, co nám puding zhoustne přelijeme ho do studenou vodou vypláchnuté misky, ve které máme připravené piškoty.
 

Pudink – 4
Mléko – 15
------------------
Celkem – 19

OBĚD
 

Dnešní oběd nás zasytí na celý den. Uvaříme si výtečný buřtguláš. Co k tomu potřebujeme? Čtyři brambory střední velikosti, asi pětinu lžičky mletého kmínu, dvě lžičky oleje, jednu cibuli střední velikosti, tři kusy špekáčku, půl lžičky mleté papriky, jednu gulášovou polévku v pytlíku, jednu lžičku majoránky a 3 až 4 stroužky česneku.
 


 

Do hrnce nalijeme 1200 ml vody a přidáme 4 brambory nakrájené na kostičky. Trochu osolíme, ale jen na špičku lžičky a přidáme kmín. Vaříme dokud nejsou brambory téměř měkké – asi 15 minut. Na pánev nalijeme 2 lžičky oleje a smažíme nadrobno nakrájenou cibulku do růžova. Přihodíme špekáčky nakrájené na drobno, přidáme 1/2 lžičky mleté papriky. Obsah pánve restujeme dokud nejsou kousky špekáčků osmaženy do křupava. Do měkkých brambor přidáme balení polévky v pytlíku a dobře rozmícháme. Vaříme asi 8 minut a pak přidáme obsah pánve, lžičku majoránky a prolisovaný česnek. Povaříme 2 minuty a můžeme servírovat buď samotné, nebo z chlebem či pečivem.
 

Brambory (4 kusy) – 10
Cibule – 3
Špekáček (3 kusy) – 25
Gulášová polévka v pytlíku – 20
Česnek – 5
------------------
Celkem – 63
 

VEČEŘE
 

K večeři si uvaříme kuřecí vývar. Potřebujeme asi dvě stě gramů kuřecího masa (odřezky), pět kuliček nového koření, deset kuliček celého pepře, půl lžičky soli, jednu lžičku sušené zeleniny bez soli.
 

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Mar2013/1470038.jpg
 

Do vhodného hrnce vložíme omyté odřezky a kosti kuřecího masa včetně kůže. Přidáme sůl, Nové koření, celý pepř, sušenou zeleninu bez soli a glutamanu. Zalijeme asi dvěma litry vody a mírným varem vařte pod pokličkou do měkka. Občas zkontrolujte, jestli je vody v hrnci dostatek. Když jde maso téměř samo od kosti tak vývar přeceďte.Vývar lze zamrazit, zasterilovat, nebo uchovat několik dní v chladu. Nejlépe je pochopitelně vývar ihned spotřebovat.
 

Kuřecí odřezky – 10
 

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Mar2013/1470036.jpg
 

Ceny jsou vždy uvedené v poměru na potřebné množství.

Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0








Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz - Akcie cz, kurzy měn, forex, zlato.
TOP: Akcie CZ Akcie svět Kurzy měn Komodity Zlato Forex Zákony Kalkulačka Hypotéky Tarify Práce Půjčky Školení Volby Počasí

Kalkulačka

Výpočet čisté mzdy

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Sociální příplatek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Důchodová kalkulačka

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Běžné účty

Hypotéky

Stavební spoření

Podílové fondy

Směnárny - Euro, Dolar

Úřad práce

Investice

Makroekonomika - ČNB

Zlato online, Stříbro, Ropa

Burza - ČEZ

Pojištění

Povinné ručení

Penzijní připojištění

Penzijní fondy

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Nový občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - TÜV spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Mapa webu

Volby

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Copyright © 2000 - 2017

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.,

ISSN 1801-8688

Ochrana údajů