Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Daně a účetnictví  |  12.03.2013 14:15:14

Chytré účetnictví pro firmy i OSVČ?

Jste OSVČ, nebo firma a hledáte na trhu cenově dostupný nástroj pro zpřehlednění vlastní podnikatelské činnosti? Chcete vystavovat doklady rychle a mít k dispozici přehledné informace i podklady pro daňové povinnosti?

Z praxe vyplývá, že sami podnikatelé a OSVČ zpočátku dávají před komplexním účetním programem přednost pouze softwaru na vyhotovení faktur, nebo sledování zakázek a pohybu ve skladech. Na ostatní oblasti ekonomické agendy využívají služeb externí účetní. 

Při samotném používání jednostranného programu se brzy ukáže jeho nedostatečnost. Většinou chybí tak důležitý adresář firem, provázanost zakázek a celková dokumentace. Najednou se zpočátku odmítaná komplexnost jeví jako jediná správná cesta.

Přátelský a chytrý program
Hledáte na trhu cenově dostupný nástroj pro zpřehlednění vlastní podnikatelské činnosti? Chcete vystavovat doklady rychle a mít k dispozici přehledné informace i podklady pro daňové povinnosti? Potřebujete software, který není pouhým účetním programem? Vyzkoušejte ekonomický software AdmWin, který je chytrý i uživatelsky přátelský.

Sami si nastavujete vámi zvolené řádky textu faktur, ceníky prací a služeb, které se opakují. Pro další práci s nimi jsou již zadané a vy je pouze vybíráte.

Jednoduše se kontroluje i materiál, nebo zboží. Přehled máte o tom, kdy a od koho byl nakoupený, nebo komu prodaný, případně jak spotřebovaný.

Také založení skladové karty není složité. Zadáte pouze její číslo a popisný název, ostatní údaje jsou k ní automaticky doplňované. Stačí jí přiřadit při záznamu o nákupu, prodeji, nebo zakázce. Se seznamy karet máte okamžitý přehled o skladových zásobách a příjem na sklad podle evidované objednávky je pouze kontrolou dodaného zboží.

Kdykoli máte k dispozici aktuální přehled o všech objednávkách, dodejkách, fakturaci i placení. Kromě toho můžete průběžně sledovat a vyhodnocovat celkovou rentabilitu, nebo ziskovost jednotlivých akcí. Na základě těchto informací máte možnost cíleně plánovat a správně se ekonomicky rozhodovat po celý rok. Nedozvíte se vyhodnocení vašeho podnikání až na závěr účtovacího období od externí účetní.

DPH, odpisy, podvojné účetnictví
Sledování všech příjmů a výdajů, včetně DPH se vyplatí. Znáte ziskovost, ale také vratku, či odvodovou povinnost DPH, výpočet daně z příjmu a tak důležité podklady pro přehledy zdravotního a sociálního pojištění. A to vše bez nutnosti provádět účetní uzávěrky.

Doklady a jejich soupisy slouží na konci roku účetní nebo daňovému poradci ke kontrole a také k sestavení a podání přiznání k dani z příjmu.

Výhodná je také možnost doplnění případných odpisů a rozpuštění leasingu. Sami si  můžete v předběžném výpočtu daně z příjmu zohlednit využitelné odpočty a slevy na dani a modelovat si jejich dopad na vlastní daňovou povinnost, nebo zákonné pojištění OSVČ.

Zapomeňte na předsudky, že podvojné účetnictví je velmi složitá záležitost. Určité znalosti potřebujete – zejména to, že každému jevu v podnikání je přiděleno číslo k účtu účetní osnovy, které vybíráte z popisného seznamu. Zásady podvojnosti si poté program hlídá sám, stejně tak sestavení konečné výsledovky a rozvahy.

U firem, kde se opakuje stále stejná činnost je možné nastavit v AdmWin automatické účtování dokladů bez účasti obsluhy. Účetní zůstanou zbývající doklady, které nejsou předmětem běžné činnosti firmy.

Intuitivní a všestranný AdmWin

Účetní program AdmWin je chytrý, všestranný  a intuitivní. Velká provázanost mezi jeho jednotlivými evidencemi vám urychlí administrativní činnost a přinese hodně informací.

Účetní program AdmWin se vyznačuje velkou výbavou pro zpracování zakázek a to již ve svém standardním provedení. Proto jsou jeho uživateli nejen firmy v oboru malo a velkoobchodu a vedení účetnictví. Služeb AdmWin využívají větší společnosti v oboru stavebnictví, instalačních prací, služeb a oprav.

Mnohé autoservisy dávají přednost AdmWin před ostatními programy pro jeho speciální nadstavbu, která sleduje údaje o jednotlivém vozidle a jeho stavu v čase, o prováděných údržbách a opravách, o evidenci uskladněných pneumatik a další informace.

AdmWin vám v celkovém provozu firmy ušetří mnoho času a zabrání chybám vznikajícím z evidence na více místech. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Daně a účetnictví:

St 14:59  Spotřební daň z tabáku – co se mění od 1. dubna 2024 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
St   9:11  Velké změny v DPH finančních služeb JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)
Út 14:40  Specialista/ka v oblasti účetnictví podnikatelů MF ČR (Ministerstvo financí ČR)




?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688