eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  06.03.2013 15:37:38

Stručná situace Wall Street: opening 6.3.13 s dalšími maximy


Středeční US obchodní seance prokáže, zda včerejší rekordně historická seance pro blue chips index DJIA (a možná brzy i pro SP 500) byla pro trhy dalším vodítkem k pokračování nějakým způsobem v rally nebo se tak vytvořil určitý strop či technická rezistence pro indexy se kterými se nyní budou potýkat…

Před zahájením středeční seance je tak blue chips index DJIA od začátku t.r. výše o 8,77% a od svého 12-ti letého minima z 9. března 2009 na úrovni 6547,05 bodů je již bodově silnější o 117,71%.

K dispozici budou také podle ekonomického kalendáře makrodata v položkách index hypoték podle MBA s číslem +14,8% (předchozí údaj -3,8%) a ADP Employment Change neboli nová pracovní místa v soukromém sektoru za únor s výsledkem 198 tis. vs. očekávání 150 tis. Po otevření trhů přijde na řadu indikátor továrních objednávek za leden s předpokladem -2,2%, zásoby ropy a rovněž report Béžová kniha FED s komentářem 12 regionálních center FED o ekonomických podmínkách v regionu.

Při dnešním ranním tradingu v Asii se plně projevil sentimentamerických trhů a Japonsko posílilo o 2,13%, Hongkong o 0,96% a Čína o 0,90%, tedy podpora globálního naladění trhů trvá…

Vývoj HDPeurozóně za 4.Q. byl potvrzen na úrovni -0,6% mezikvartálně (druhý odhad) vs. údaj     -0,1% z předchozího 3.Q. Za celý rok 2012 kles HDP rovněž o cifru -0,6%.

Z dnešních bilancí HV lze uvést např. firmy American Eagle Outfitters, Big Lots, Brown-Forman, Staples a v after hours přijdou ještě Delek US Holding, DryShips a Petsmart.

Podle 14. výročního přehledu společnosti Harris Interactive bylo hodnoceno 60 firem v kritériích např. kvalita produktu, důvěra, sociální zodpovědnost, pocity zaměstnanců a pořadí tzv. Reputation Quotient je 1. Amazon.com, 2. Apple, 3. Walt Disney, 4. Google, 5. Johnson and Johnson, 6. Coca-Cola, 7. Whole Foods Market, 8. Sony, 9. Procter and Gamble a 10. Costco Wholesale.

Dva subjekty Nasdaq OMX (NDAQ) a SharesPost formují společný podnik (JV) na vytvoření burzy pro privátní společnosti. Vytvoření Nasdaq Private Market (NPM) zřejmě dovolí přístup pro financování a obchodování privátních akcií.

Hlavní US akciové indexy vstupují do session následovně: DJIA +0,32%, Nasdaq Composite 0,20% a SP 500 +0,30%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 90,52 USD za barel a zlato je na ceně 1572,30 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3018.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,940%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688