eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  21.02.2013 15:37:58

Stručná situace Wall Street: slábnoucí opening 21.2.13


Čtvrteční obchodní seance na US trzích se bude ubírat spíše opatrným směrem, neboť po středečním výprodeji (zatím druhém nejvýraznějším od začátku t.r.) nebudou investoři příliš nadšeni panujícím sníženým sentimentem na trhu a to zvláště po obavách ze změny aktivity US centrální banky na trhu státních dluhopisů a MBS, tedy přehodnocení působení FED v oblasti QE.

K dalšímu možného znehodnocení jistého pozitivního sentimentu mohly přispět i nové ukazatele z eurozóny v podobě únorového kompozitního indikátoru Markit PMI, který za únor klesl na dvouměsíční minimum s číslem 47,3 bodů vs. lednový údaj 48,6 bodů. To znamená jasné přetrvávání v kontrakčním pásmu. Očekávání znělo na 48,5 bodů. Také flash Manufacturing PMI v eurozóně klesl v únoru na 47,8 bodů oproti lednovým 47,9 bodů.

V případě německého flash Manufacturing PMI došlo k růstu na 12-ti měsíční maximum 50,1 bodů v únoru vs. lednový údaj 49,8 bodů a největší evropská ekonomika tak zůstává na cestě návratu k růstu v 1.Q. t.r.

Britská vláda vygenerovala přebytek rozpočtu za leden v objemu 14,9 mld. GBP, což o 5,1 mld. GBP více než před rokem, ale pod očekáváním přírůstku o 11,2 mld. GBP. Čísla byly podpořena (zlepšena) transferem 3,8 mld. GBP od Bank of England a programu QE ve prospěch Treasury.

V rámci ekonomického kalendáře byly reportovány ukazatele makrodat ve složení úvodní požadavky v nezaměstnanostivýsledkem 362 tis. vs. očekávání 358 tis. (pokračující požadavky činily 3,148   mil. vs. předpoklad 3,15 mil.). Následoval lednový index spotřebitelských cen CPI (maloobchodní inflace) s cifrou 0% vs. odhad 0,1% a v jádrové podobě to bylo 0,3% vs. očekávání 0,2%. PMI Manufacturing Index flash zaznamenal resultát 55,2 bodů vs. očekávání 55,5 bodů. Po otevření trhů se ještě dozvíme údaj o prodejích existující domů za leden s očekáváním 4,94 mil. jednotek, report Philadelphia FED za únor s předpokladem 1,50 bodů a předstihové ukazatele za leden s možným číslem 0,3%. Rovněž budou hlášeny zásoby ropy a plynu. K informativním položkám patří Bloomberg Consumer Comfort Index, oznámení Treasury o aukcích dluhových instrumentů ve struktuře splatností 3 a 6M a 2, 5 a 7 Y. Na scéně se objeví zástupci FED s projevem, jmenovitě J. Bullard, J. Williams a R. Fisher.

Hlavní US akciové indexy se do tradingu dostávají s těmito úvodními stavy: DJIA -0,28%, Nasdaq Composite -0,38% a SP 500 -0,42%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 93,31 USD za barel (cca -1,90 USD) a zlato je na ceně 1569,80 USD za trojskou unci (cca -8 USD). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3206.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,980%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688