TNBiz (TN.cz)
Osobní finance  |  14.02.2013 22:35:09

ZDRAVOTNICKÝ RÁDCE: Výlet k moři nebo lázně? Vyberte si pojišťovnu na míru

Zdravotní pojišťovnu můžete změnit jednou ročně, hlásit to musíte půl roku dopředu. Takže mezitím máte spoustu času nastudovat si, jaké vám která pojišťovna přinese výhody k pojištěneckému standardu. Abyste nemuseli dopodrobna procházet weby, sestavili jsme pro vás přehled bonusů a benefitů. Můžete vybírat mezi dětskými zájezdy za slanou vodou, masážemi nebo třeba radonovou kúrou v Jáchymově.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)

Chronicky nemocné děti z řad pojištěnců VZP se mohou podívat k moři. Od května do září vypraví pojišťovna 3200 malých pacientů do Chorvatska nebo Řecka, kde si jednadvacet dní užijí ozdravného slaného vzduchu. V nabídce je třeba také příspěvek na pevná rovnátka nebo kurz plavání, který pak mohou děti zúročit právě u moře.

VZP myslí třeba také na ty, kdo mají bezlepkovou dietu, mohou čerpat až šestitisícový příspěvek ročně.

Klienti mají rovněž nárok na řadu preventivních prohlídek. U praktického lékaře se můžete objevit dvakrát ročně zdarma, stejně tak u zubaře. Do gynekologické ordinace můžete zamířit bezplatně jednou do roka. Děti mají kromě praktického lékaře a zubaře nárok také na ortopeda, alergologa a očaře. Ratolestem do třech let věku dává VZP příspěvek na vhodnou výživu.

VZP má nasmlouvané různé partnerské organizace, u nichž mají její klienti nárok na slevu, a to až čtyřicetiprocentní. Týká se to například sportovních a relaxačních center, návštěvy solných jeskyní, masáže, pedikúry či nákupu kosmetiky a sportovních potřeb.

VZP vás odmění, pokud jste dárci krve nebo kostní dřeně, pak si můžete nárokovat slevu na cestovní pojištění, můžete získat až 35 dnů zdarma. Taky si přijdete na body v programu Zdravý život, body se pak proměňují v peníze, za které lze pořídit třeba jinak nehrazené očkování.

 

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP)

Na školu či školku v přírodě a lyžařské výcviky přispívá ČPZP až 1500 korun, neplatí to ovšem pro letní tábory, musí jít o akce v průběhu školního roku. Kromě toho si děti mohou dopřát plavecký kurz nebo sanování, tady jde o pětistovku.

Pro miminka si mohou maminky pořídit vitaminy a balíček pro novorozence. Ten obsahuje pleny, láhev a čaj pro kojící ženy. Pojišťovna přidává také na dětské masáže nebo kosmetiku, kontaktní čočky nebo pohyby za účelem váhové redukce.

Ženy si mohou dopřát preventivní prohlídky na rakovinu, slevy na očkování a až otěhotní, čerpat příspěvek ve výši 1500 korun. Stejnou sumu pojišťovna poskytne i na laserovou operaci očí. Kromě těhotenského příspěvku platí totéž i pro muže.

Vitamínové příspěvky náleží dárcům krve a kdo přivede do ČPZP nového klienta, vyfasuje pětistovku. Na vybraných bazénech, které mají s ČPZP smlouvu, si zaplavete zadarmo. I tady se pracuje se sběrem bodů, co bod to koruna, která se pak dá použít na nákup zboží či služeb.

 

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra (ZPMV)

ZPMV láká na program Nadstandard 211. Klient si v tomto systému přijde například na příspěvek na samostatný pokoj v nemocnici nebo lehčí sádru na zlomenou nohu či ruku. Budete si moci vybrat lékaře, který vás odoperuje, a zajistíte si kompenzaci ušlé mzdy. Program platí nejenom v České republice, ale v celém schengenském prostoru. Až do výše deseti tisíc vám pojišťovna proplatí cestu do nemocnice, pokud pojedete něčím jiným než sanitkou.

I ZPMV má dohodu s řadou léčebných a relaxačních zařízení, kde její klienti mohou uplatňovat slevy. Jedná se třeba o lázně Bohdaneč nebo Poděbrady nebo obchod se spodním prádlem.

V rámci prevence si klienti mohou dopřát prohlídky na onkologická onemocnění, zajít na očkování nebo čerpat peníze za darování krve.

Mít přehled o službách pomůže Karta života, tu poskytuje ZPMV zadarmo a pojištěnec si snadno zkontroluje informace o svém zdravotním stavu, užívaných lécích a podstoupených vyšetřeních. Karta funguje i jako aplikace do chytrých telefonů.

 

Vojenská zdravotní pojišťovna (VOZP)

Se slevovými programy VOZP se podíváte do solné jeskyně, získáte konzultaci výživového poradce, nakoupíte zdravotní židli nebo si zajedete na radonovou kúru do lázní Jáchymov.

Ženám pojišťovna nabízí příspěvky na vyšetření na mamografu, společně s muži mají nárok na levnější pohybové aktivity, plavání nebo očkování. Nechybí vitaminy pro těhotné a miminka.

U dětí láká VOZP na speciální ošetření zubů fluorizací či příspěvkem na ochranné přilby a chrániče, aby se děti při sportování méně otloukaly. Studentům zase přispívá na očkování proti žloutence, klíšťové encefalitidě a meningitidě. Kuřáci si mohou přijít pro tisícovku na nikotinová šidítka.

Malí alergici a děti s nemocnou pokožkou se zase podívají k moři nebo si dopřejí ozdravnou kúru v republice. Stejně tak pojišťovna přidá na školní zájezdy, musejí ovšem trvat aspoň pět dní.

 

Revírní bratrská pokladna (RBP)

Kromě klasických preventivních programů nabízí RBP bonusové balíčky. Jeden náleží všem novorozencům a dává jim základní výbavu, další odveze děti s edémem nebo dýchacími problémy na pláže v Černé Hoře. Kdo má radši hory, může se vydat do Vysokých Tater.

RBP odměňuje ty klienty, kteří dovedou odolat nadváze, nadměrnému pití alkoholu a kouření, přispívá jim pětistovkou. Za tu si mohou lidé zajít na masáž, zumbu či judo, nakoupit do optiky, nebo si nechat laserem oči operovat, aby už do optiky chodit nemuseli.

Speciální nabídka je tu k dispozici pro zaměstnance rizikových pracovišť. Nafasují vitaminy, rekondiční péči zdarma a celý balík preventivních prohlídek.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

Čt 14:27  Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024 Redakce (Kurzy.cz)
Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Čt 12:20  Antivirová ochrana – včera, dnes a zítra OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688