Proč prodávat nemovitost s realitní kanceláří? Čtyři hlavní důvody!

Prodáváte byt nebo dům a váháte s využitím služeb některé z mnoha realitních kanceláří? Pokud stále zvažujete všechna pro a proti, možná vám v rozhodování pomohou čtyři hlavní důvody, proč se svěřit do péče realitního makléře.

1. Pro zkušeného makléře je prodej hračka
Jestliže jste nikdy žádnou nemovitost neprodali, je důležité si uvědomit, že jste v této oblasti laik. Nemáte potřebné znalosti a zkušenosti k tomu, aby váš prodej proběhl dostatečně rychle, bez problémů a právních nedostatků. Proč se tedy nesvěřit do rukou zkušeného makléře, který vám zajistí komplexní služby spojené s převodem nemovitosti?

2. S realitní kanceláří ušetříte hodně času
Prodej nemovitosti může být v některých případech běh na dlouhou trať. Kdo prodává sám, musí se připravit na dlouhé hodiny strávené inzerováním, odpovídáním na dotazy zájemců a samozřejmě prohlídkami prodávaného bytu či domu. Bude to, jako byste si ke svému stálému zaměstnání přibrali ještě další úvazek.

Vašeho realitního makléře nic takové zaskočit nemůže. Je za svou práci placen a tak má dobrý důvod odvádět ji kvalitně a rychle.

3. Neplatíte za služby navíc
Spolu s realitní kanceláří si současně najímáte i nezbytné advokátní služby, bez kterých se při převodu nemovitosti neobejdete. Právník vypracuje kupní smlouvu a také zajistí dokumentaci pro katastr nemovitostí. Za takové služby byste sami mohli platit i tisíce korun za hodinu.

Současně se neobejdete bez kvalifikovaného odhadu ceny nemovitosti. Jednak byste riskovali prodej vašeho domu či bytu pod cenou a také se jedná o povinnost pro potřeby finančního úřadu. Dobrá realitní kancelář se vám postará i o toto.

4. Vaše peníze budou v bezpečí
Převod finančních prostředků je vždy riskantní a při prodeji nemovitosti tomu není jinak. Realitní kancelář vám ale zajistí, aby k vám peníze od kupujícího došly včas a nestalo se tak ještě před zápisem vlastnického práva na katastru nemovitostí. Pokud byste jednali sami a peníze uschovali např. u notáře, opět by to pro vás znamenalo další výdaje.

Zdá se, že využití služeb realitní kanceláře přináší samé výhody a zbaví vás všech starostí. Nezapomeňte ale, že na začátku prodeje na vás čeká jeden zásadní úkol a tím je výběr nejvhodnějšího zprostředkovatele. Řešením by pro vás mohla být realitní kancelář Home Sweet Home, která nabízí své více než 10leté zkušenosti s prodejem a pronájmem nemovitostí. Na jejich stránkách naleznete řadu pozitivních referencí a obracet se na ně můžete kromě Prahy i na pobočkách v Berouně, Plzni, Ostravě a Liberci.

Teď už se musíte sami rozhodnout, jestli se pokusíte rychle stát odborníky na obchod s nemovitostmi, nebo si raději sjednáte experty v oboru.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky