Prezentace  |  17.02.2013 21:52:41

Jaké penzijní fondy a možnosti nabídne klientům Conseq penzijní společnost?

Tři otázky pro Richarda Siudu, ředitele penzijní společnosti Conseq, jež přinášejí nové informace o možnostech zajištění na stáří. Nové penzijní fondy nabízejí zajímavější zhodnocení penzijního spoření než dříve a navíc klienti nemusí přijít ani o garanci.


Conseq se dlouhé roky věnuje investování, proč jste se rozhodli jít do 3. pilíře a spravovat penzijní fondy?

Penzijní připojištění se změnilo. Došlo k oddělení majetku účastníků od majetku správce fondu, čímž se fondy stávají bezpečnější a transparentnější. Také bylo pro nové účastnické fondy zrušeno pravidlo, že fond nesmí za kalendářní rok dosáhnout záporného výnosu, díky čemuž mohou vznikat fondy s různými strategiemi a klienti tak mají mnohem širší nabídku a mohou si vybrat vhodnější produkt než jen velmi konzervativní fond na úrovni krátkodobých dluhopisů či peněžního trhu.Těmito změnami se spoření do penzijních fondů přiblížilo pravidelným investicím do podílových fondů, což je oblast, které se dlouhodobě věnujeme a myslíme si, že ji umíme - a proto jsme se rozhodli založit penzijní společnost a nabídnout penzijní spoření se státním příspěvkem.

Jaké fondy může Conseq klientům nabídnout?

Máme celkem pět penzijních fondů s různými investičnímu strategiemi od nejkonzervativnějších fondů státních dluhopisů až po nejdynamičtější fondy akciové.

Jelikož ale chápeme, že nemusí být jednoduché vybrat si tu správnou kombinaci fondů, připravili jsme pro klienty také důchodový spořící program Zenit - Penzijní spoření.

Tento program kombinuje několik fondů s různým investičním zaměřením tak, aby bylo dosaženo dostatečného rozložení rizika. V rámci spořícího programu nabídneme tři základní asistované strategie - konzervativní, vyváženou a dynamickou. Pro všechny platí to, že podíl akciové složky v čase postupně klesá a dluhopisová naopak roste. To znamená, že v době, kdy klientům do důchodového věku zbývá dlouhá doba, může hodnota portfolia více kolísat a díky tomu také přinášet mnohem zajímavější výnosy. Čím více se ale bude blížit okamžik, kdy bude nutné peníze čerpat na penzi, budou se výnosy postupně uzamykat a portfolio zkonzervativňovat tak, aby jeho hodnota už příliš nekolísala a úspory tak nemohly být ohroženy krizí na finančních trzích.

V čem je produkt výjimečný?

Klientům, kteří sice chtějí získat zajímavější výnos a jsou ochotni akceptovat kolísající hodnotu svých úspor v čase, ale pro finální okamžik čerpání peněz chtějí mít jistotu a písemný závazek, že na jejich účtu bude minimálně tolik, kolik vložili, přináší řešení - spořící strategii s Garancí. Tuto Garanci si klient může zvolit k spořícímu programu za podmínky, že doba programu je alespoň 10 let a výše měsíčního příspěvku min. 500 Kč. Tím, že garance není průběžná, ale pouze k cílovému datu, dává i tato strategie při delším než 10 letém horizontu dostatek potenciálu pro výrazně vyšší výnos než zcela konzervativní strategie transformovaných fondů s garancí nezáporného výsledku v každém jednotlivém kalendářním roce.

Více informací o nabídce naleznete na www.mojepenze.cz



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688