Grant Capital (Grant Capital)
Investice  |  08.02.2013 21:52:06

US trhy – rekapitulace uplynulého, 6. týdne, a výhled na týden od 11. 2


Události uplynulého týdne:

Uplynulý týden nebyl z hlediska tržního vývoje nijak výrazný, ba spíše naopak a hlavní indexy se držely poblíž dosažených maxim. I přes pondělní výraznější pokles, který byl ale způsoben spíše vývojem v Evropě, končily indexy tento týden se ziskem a poblíž nově vytvořených maxim dosahujících bodových hodnot dosažených v roce 2007. Pondělní pokles byl v úterý ihned vymazán a ve zbytku týdne se indexy pokoušely spíše prolomit rezistenci. V případě indexu S&P 500 to byla hranice 1515 bodů, která byla přibližným maximem již v závěru 5. týdne. V pátek se indexu tuto metu podařilo rovněž překonat byť jen o 3 body. Z hlediska makrodat tento týden také nepřinesl žádné převratné informace. Dalo by se spíše říci, že makra byla smíšená. Počty žádostí v nezaměstnanosti mírně stouply, snížil se naopak schodek obchodní bilance, poklesl počet podnikových objednávek a došlo ke zlepšení indexu ekonomického optimismu.
Díky vývoji v Evropě došlo také k oslabení páru EUR/USD, který ztrácel z hodnot kolem 1,37 dosažených koncem minulého týdne, až k pátečním 1,3350. To mělo vliv na komodity. Ropa ztrácela z cen kolem 98 USD za barel k závěrečným 95,8 USD za barel. Zlato situaci ustálo lépe a týden uzavřelo, vůči close týdne minulého, s prakticky nulovým pohybem na úrovni poblíž 1669 USD za unci.
Z pohledu sektorů měl týden největší negativní dopad právě na základní materiály a tento sektor odevzdal -1,8 %. Ostatní se pohybovaly s nevýraznými změnami. Nejlépe si vedl sektor spotřebního zboží s přírůstkem 0,2 %.
Budeme-li hodnotit vývoj indexu S&P 500 z technického pohledu, jedná se stále o výrazný dlouhodobý růstový trend přerušovaný korekcemi, jehož výrazná rezistentní hranice je na úrovni 1576 bodů, což je maximum roku 2007. Z pohledu denního grafu je index v překoupeném pásmu a i další indikátory naznačují možnost blížící se korekce. Nicméně při detailnějším pohledu dojdeme snadno také k tomu, že růst může dále pokračovat, pokud vezmeme v úvahu vývoj indexu i indikátorů jako MACD na přelomu roku 2009-2010-2011. Situace, kdy docházelo k divergenci indexů a MACD jsou téměř identické. Na týdenním grafu pak můžeme vidět, že tato situace může trvat i několik týdnů, bez výraznější korekce. Shrnuto a podtrženo, opticky je index „zralý na korekci“ ale indikátory a technická analýza zatím pokles naznačují jen velmi vágně. Otázkou je zda se do vývoje opět nevloží politici, kteří v poslední době ze scény víceméně zmizeli.

Události následujícího týdne:

Makrodata následujícího týdne přinesou některé zajímavé údaje. Z těchto jmenujme například středeční maloobchodní tržby, čtvrteční žádosti v nezaměstnanosti, nebo týden uzavírající průmyslovou produkci a index spotřebitelského sentimentu. Začátek týdne bude z pohledu makra víceméně nezajímavý.
Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese http://grantcapital.cz/komentare-k-trhu/us-makrodata

Modelové portfolio:

V 6. týdnu modelové portfolio zobchodovalo SWC, SFY a X. Koupilo také NVDA a TTM.
Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese:
http://grantcapital.cz/obchodovani/modelova-portfolia/modelovy-ucet-usa

 


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR, Evropě a USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688